Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ

Μειώθηκαν τα διαζύγια, αυξήθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις. Η απιστία σώζει το γάμο. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας γνωριμιών.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας ashleymadison.com, Noel Biderman, έκανε την αμφιλεγόμενη αυτή δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που θέλουν τους Βρετανούς να έχουν «βελτιωθεί» στο θέμα του φλερτ και των εξωσυζυγικών σχέσεων.
Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι ενώ ο αριθμός των διαζυγίων που οφείλονται σε περιπτώσεις μοιχείας έχει πέσει τα τελευταία 30 χρόνια, ο αριθμός των δυστυχισμένων ζευγαριών που απευθύνονται σε site γνωριμιών έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Οι ιστοσελίδες γνωριμιών,
στο διαδίκτυο έχουν συμβάλλει στην κατακόρυφη πτώση των διαζυγίων λόγω εξωσυζυγικών σχέσεων, καθώς χάρη σε αυτά είναι όλο και λιγότεροι οι Βρετανοί που «πιάνονται».
«Απ’ όσο βλέπουμε από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των μελών μας, η απιστία γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Δεν έχει αλλάξει η ανθρώπινη φύση, αλλά η τεχνολογία» είπε ο ίδιος. Ο Biderman εκτιμά ότι οι κρυφές σχέσεις σε αρκετές περιπτώσεις σώζουν το γάμο.
«Ακούγεται σκληρό, αλλά πιστεύω ότι η πτώση των διαζυγίων την προηγούμενη δεκαετία, οφείλεται ακριβώς σε αυτό. Η ιδανική σχέση έχει δύο βασικά συστατικά. Το να καταφέρεις να συναντήσεις κάποιον και να μη γίνεις αντιληπτός» πρόσθεσε.
Πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι το 88% των ανδρών και το 91% των γυναικών που έχουν εξωσυζυγική σχέση, ισχυρίζονται ότι το κάνουν για να σώσουν το γάμο τους.
Η ιστοσελίδα έχει 17 εκατ. μέλη σε όλον τον κόσμο από τότε που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: