Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ «ΣΧΙΤΣΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για το θέμα των αποβλήτων στο χείμαρρο «Σκίτσα» η Π.Ε. Φωκίδας, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, συγκάλεσε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας  Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) την 1-2-2013 όπως προβλέπει ο Νόμος και ενεργοποίησε τη διαδικασία του άρ. 30 του Ν. 1650/86.
Είχε προηγηθεί έκθεση αυτοψίας από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας  (Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και  Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας) και με το αρ. πρωτ. 2414/24/18-1-2013 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος ενημερώθηκε ο Δήμος Δελφών για τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτοψίας και επισημάνθηκαν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Δήμος Δελφών.
Διαπιστώθηκε,
από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας (Δ/νση Ανάπτυξης,  Δ/νση Δημ. Υγείας και  Τμήμα Περιβάλλοντος), οι οποίες συμμετέχουν και στο ΚΕΠΠΕ, πέραν της αναμφισβήτητης διαπίστωσης ότι κατά κύριο λόγο η ρύπανση στο χείμαρρο  «Σκίτσα», προέρχεται από τον αγωγό ακαθάρτων της Δ.Κ. Άμφισσας  Δήμου Δελφών και δευτερευόντως από την επιχείρηση  «Π. Κατσαγούνου και Ε. Μπίτου Ο.Ε.». Προτίθενται δε, μετά από εντολή της κας Αντιπεριφερειάρχη να διερευνήσουν άμεσα όλες τις επιμέρους εγκρίσεις και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων ελαιών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτές λειτουργούν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα εφαρμοστούν τα δέοντα.
           
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: