Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»…


Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων, υποστηρίζει ο γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μ. Μπρόντερ, σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Die Welt με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη». Αντί να…
βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, ο κ. Μπρόντερ θεωρεί ότι η Γερμανία λειτουργεί με γνώμονα το ίδιον όφελος και για το λόγο αυτό καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία προς την Ελλάδα.
Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση εξαιτίας της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της».
Δεν παραλείπει,
επίσης, να κατηγορήσει τη Γερμανία για την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων στην Ελλάδα και καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο της χρηματοδότησης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα των πωλητών και των τραπεζών.
Σύμφωνα με το γερμανό σχολιαστή, τα δισεκατομμύρια της βοήθειας «μεταφέρονται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».
Επίσης, συγκρίνει τη συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας με την συνθήκη των Βερσαλλιών και τους επαχθείς όρους που επεβλήθησαν στην Γερμανία μετά τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλλίες οι οποίες αποσαφηνίζονται στην άνευ όρων υποταγή στα “κελεύσματα των Βρυξελλών’, γράφει ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως “η συλλογική τιμωρία” είναι ανεπίτρεπτη.
Πηγή: Deutsche Welle


Δεν υπάρχουν σχόλια: