Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΖ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η ανθοφορία των κερασιών γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία. Στην Ιαπωνία, η ανθοφορία των κερασιών γίνονται κάθε χρόνο αφορμή για μια γιορτή σαν ζωγραφιά: το hanemi. Σύμβολο της άνοιξης, οι κερασιές έχουν μία περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί μόλις μία εβδομάδα.
Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης και οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που κατακλύζονται από χρώματα και μυρωδιές.
Στην περιοχή Ubuyagasaki της Ιαπωνίας υπάρχει ένας μικρός επίγειος παράδεισος που προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα αρμονίας και γαλήνης. Η λίμνη Sacura -ή αλλιώς «λίμνη με τις κερασιές» - κάθε άνοιξη ντύνεται σε όλες του αποχρώσεις του ροζ και
περιμένει χιλιάδες επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό τοπίο.
Δεκάδες κερασιές ανθίζουν «χρωματίζοντας» ολόκληρη την περιοχή με μια έντονη ροζ απόχρωση. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γαλάζιο της λίμνης το τοπίο μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από καβαλέτο διάσημου ζωγράφου.Τα χρώματα διαδέχονται με μεγάλη ταχύτητα το ένα το άλλο, ανάλογα με την εποχή, με αποκορύφωμα τα μέσα Απριλίου όταν οι επισκέπτες βλέπουν μπροστά τους ένα απίθανο θέαμα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: