Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΤΑ "ΤΣΙΚΟ" ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Eντονο πρόβλημα αξιωματικών παρουσιάζεται  στο Ναυτικό της Τουρκίας. Η εισβολή εισαγγελέων στη ναυτική βάση Γκιόλτζουκ όπου βρέθηκαν δεκάδες ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το σχέδιο "Βαριοπούλα" αλλά και οι κατηγορίες εναντίον δεκάδων αξιωματικών για συμμετοχή σ'αυτο το σχέδιο συνωμοσίας αλλά και "διαρροής μυστικών σχεδίων σε ξένες δυνάμεις" σχεδόν οι μισοί αξιωματικοί του τουρκικού Ναυτικού είτε φυλακίστηκαν ή έχουν απομακρυνθεί απο τα καθήκοντα τους!
   Σύμφωνα με τελευταια στοιχεία 12 εν ενεργεία ναύαρχοι έχουν συλφηθεί και δικάζονται.
   Μετά την παραίτηση του αρχηγού του Στόλου Νουσρέτ Γκιουνέρ, και τις κατηγορίες εναντίον του Β’ Αρχηγού Στόλου Βεϊσέλ Κιοσέλε,

ο οποίος ηδη έχει απομακρυνθεί απο τα καθήκοντα του, δημιουργήθηκε μεγάλη έλλειψη σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς. .
   Στη θέση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού και του Στόλου πρέπει να τοποθετηθεί ναύαρχος. Με την παραίτηση του Γκιουνέρ όμως δεν υπάρχει κάποιος άλλος ναύαρχος να τον αντικαταστήσει. Αναμένεται να τον αντικαταστήσει προσωρινά, ο αρχηγός του Βόρειου Στόλου, αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου ο οποίος στις κρίσεις του Αύγουστο, θα προαχθεί σε ναύαρχος και θα αναλάβει την ηγεσία του Στόλου.
   Επίσης παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει στις διοικήσεις των δυνάμεων του Ναυτικού. Ενώ στις θέσεις αυτές πρέπει να βρίσκονται υποναύαρχοι ,λόγω των συλλήψεων και της έλλειψης προσωπικού, έχουν διοριστεί υποπλοίαρχοι!
  Αυτός είναι και ο λόγος που ο ακόμη και ο Ερντογάν ο οποίος είχε καταπολεμήσει τους "πασάδες" τώρα δηλώνει " δεν έχει μείνει αρχηγός να στείλων στο Στόλο" προσπαθώντας να στείλει μήνυμα στους εισαγγελείς και δικαστές να σταματήσουν τις διώξεις εναντίον τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: