Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΒΑΖΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Από το 2005 έβαζε στη τσέπη τις καταθέσεις των πελατών του καταστήματος στο οποίο προΐστατο η πρώην διευθύντρια τράπεζας της Λάρισας, η οποία «φιλοξενείται» πλέον στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών για υπεξαίρεση ποσού ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ανακριτής και εισαγγελέας την έκριναν προφυλακιστέα μετά την απολογία που έδωσε ύστερα από πολλές αναβολές. Οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση κράτησαν ενάμισι χρόνο, αν και η κομπίνα που είχε στήσει η πρώην πια τραπεζικός αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2011, χάρη σε έναν πελάτη με προθεσμιακή κατάθεση ο οποίος είδε περίεργες κινήσεις στον λογαριασμό του. Για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη, πήγε σε άλλο κατάστημα της ίδια τράπεζας, 
όπου βεβαιώθηκε ότι είχαν γίνει αναλήψεις εν αγνοία του και το κατήγγειλε.
Τα κεντρικά της τράπεζας έστειλαν στη Λάρισα πέντε ελεγκτές, οι οποίοι έκαναν
«φύλλο και φτερό» τα πάντα. Η έρευνα κράτησε πολύ καιρό, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια να προσελκύει σημαντικά κεφάλαια προσφέροντας δελεαστικά επιτόκια, από τα οποία μάλιστα έδινε και προκαταβολές στους καταθέτες μαζί με μια μηχανογραφημένη απόδειξη για την κατάθεσή τους, η οποία όμως εκδιδόταν από τον προσωπικό υπολογιστή της και δεν περνούσε στο δίκτυο της τράπεζας.
Η διαχείριση των «προσωπικών» της πελατών αποκαλύφθηκε από τα αναλυτικά στοιχεία
που κρατούσε στον υπολογιστή της και ένα μπλοκάκι με ονόματα, ημερομηνίες και
ποσά το οποίο βρέθηκε στο γραφείο της.
Η τράπεζα την είχε θέσει αμέσως σε αργία και αποκατέστησε τις καταθέσεις των
πελατών της, αλλά τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη αναζητούνται ακόμη και έχουν
προχωρήσει οι κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία της διευθύντριας, αλλά και
συγγενικών της προσώπων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ κυραΒικησ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ; ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ; ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ; ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ 1ον ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ! ΚΑΙ 2ον ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΓΚΑΛΛΗΨΗ ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 18μηνο ; ΑΜ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!