Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Το πρόστιμο τελικά πλήρωσε... ο αστυνομικός! Μόνο στη Σουηδία θα μπορούσε να συμβεί αυτό, μία χώρα που έχει θέσει το «Vision Zero» σαν στόχο στα τροχαία δυστυχήματα – τον εκμηδενισμό τους.
Πώς έχει η ιστορία: Περιπολικό (Saab 9-5 Aero) έχει όρεξη για καταδίωξη. Εντοπίζει μοτοσυκλετιστές και ένας ανοίγει το γκάζι να διαφύγει. Το περιπολικό ξεκινά καταδίωξη και ο μοτοσυκλετιστής (Yamaha R1 -01) δεν μπορεί περιέργως να αποσπαστεί. 
Μετά την σχετική αναγνώριση μέσω ασυρμάτου, έρχεται το σήμα από τα κεντρικά να σταματήσει την καταδίωξη. Προφανώς ώστε να αποφευχθεί η πτώση του μοτοσυκλετιστή. Ο οδηγός τους περιπολικού δεν υπακούει και …η συνέχεια επί της οθόνης. 
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, τελικά την κλήση και το πρόστιμο το πλήρωσε ο αστυνομικός: 19.000 σουηδικές κορώνες ή 2.000 € πλήρωσε για ανυπακοή στην εντολή να σταματήσει την καταδίωξη. Επίσης έκλεισε το δρόμο στο μοτοσυκλετιστή με κίνδυνο να προκαλέσει την πτώση του, χωρίς να έχει λάβει εντολή να το πράξει.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας δεν «απασχολούσε» τις Αρχές και κυρίως το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει από ένα περιπολικό έδειχνε με σαφήνεια την οδηγική του απειρία. Επομένως ο κίνδυνος πτώσης του και τραυματισμού του ήταν αυξημένος.

Στη Σουηδία αυτά, επαναλαμβάνουμε…






Δεν υπάρχουν σχόλια: