Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



Σε μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα, εξελίχθηκε αργά χθες το βράδυ, η συζήτηση στη Βουλή, λίγο πριν από την ψηφοφορία για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του έδωσαν τη λίστα προς δημοσίευση στον Κώστα Βαξεβάνη, προκαλώντας μάλιστα με τα λόγια «Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς (σ.σ. Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα) που τον κατονομάζει δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας ως προσωπικά υπεύθυνο για το μοίρασμα των αντιγράφων; Δεν ήταν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία και είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου;». Καταλόγισε μάλιστα πολιτική ευθύνη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μετατροπή του δημόσιου βίου σε «ζούγκλα». «Είστε η φωνή της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης», είπε.  Δείτε τα βίντεο

Σηκώνοντας το γάντι ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι τους καταγγέλλει για σκευωρία επειδή υποστήριξαν έναν δημοσιογράφο – εκδότη που δημοσίευσε την λίστα, όταν τον υποστήριξε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου και η διεθνής ένωση δημοσιογράφων.
«Το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας, αλλά η δημοσίευσή της. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της υπόθεσης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να παρει αμέσως την απάντηση από τον κ.Βενιζέλο ότι δεν έχει πρόβλημα που το δημοσίευσε, μια και του προσέφερε υπηρεσίες, αλλά έχει πρόβλημα που του το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ως «επαγγελματία ασυγκράτητο συκοφάντη», με αφορμή όσα είπε σε σχέση με τις λίστες της Siemens, ότι δηλαδή οι εταίροι μας ζητούν υπογραφές όχι από εκείνους (όπως τον είχε προειδοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι θα κάνουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης), αλλά από όσους έχουν στο χέρι, επειδή τα ονόματά τους ήταν στις λίστες της Siemens, Λαγκάρντ και άλλες.
Νωρίτερα, ο κ.Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλει στη Βουλή ως πολιτικό αντίπαλο αλλά ως κατηγορούμενο, καταγγέλλοντας και την «επιλογή» συμπεριφοράς του « κατηγορουμένου» μεταξύ εκείνου και του κ.Παπακωνσταντίνου. «Είναι θεσμικώς ανατριχιαστικά πράγματα αυτά», είπε, σημειώνοντας ότι είναι ιερό το δικαίωμα του κατηγορούμενου και «ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού». «Δεν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει Δημοκρατία», ειπε, τονίζοντας ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολιτικός, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: