Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ…

Πολεμικό κλίμα, που οδηγεί σε εκτός ορίων καταστάσεις, πυροδοτεί η σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ. Η Κουμουνδούρου καταθέτει σήμερα στη Βουλή την πρότασή της για τη…σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα ασχοληθεί με τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευ. Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για πολιτική αθλιότητα.
Σε πολιτική βεντέτα εξελίσσεται η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη λίστα Λαγκάρντ και την καταιγίδα βαρύτατων κατηγοριών που εξαπολύουν το ένα κόμμα προς το άλλο.
Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει σήμερα πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο φέρνει κλιμάκωση της σύγκρουσης της Ιπποκράτους με την Κουμουνδούρου και,
προαναγγέλλει «πολεμικό κλίμα» και εκτός ορίων καταστάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για «χυδαίες επιθέσεις με βάση το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε τη λίστα στο ?συρτάρι/σεντούκι/μαξιλάρι? του», ενώ η Κουμουνδούρου ζητά από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αν «διαθέτει πειστικές απαντήσεις να ζητήσει ο ίδιος τη διερεύνηση του ζητήματος από την Επιτροπή της Βουλής, ώστε να αποδειχθεί η ?αθωότητά? του».

Είναι πασιφανές ότι η κόντρα, εντός και εκτός Βουλής, θα έχει συνέχεια, διάρκεια, αρκετούς -ένθεν κακείθεν- «πρωταγωνιστές» που θα προσπαθήσουν να αναδείξουν την «πολεμική» επιχειρηματολογία προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
«Εχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ένδειξη; Οχι. Ας σιωπήσει, λοιπόν, και ας ζητήσει συγνώμη. Και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο», καταλήγει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην Ιπποκράτους, όπου το επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου προετοιμάζεται για τη μάχη στη Βουλή, αλλά και για την εκστρατεία συσπείρωσης των δυνάμεών τους, ώστε να αποφύγει νέα «κύματα» διαρροών.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος επιλέγει τον «βομβαρδισμό» απαντήσεων σε κάθε αιχμή ή κατηγορία που εκτοξεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί την πρόταση για Προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ (που μιλά για ενδείξεις περί ποινικών ευθυνών και του ιδίου) ότι στόχο έχει όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και την τρικομματική κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και η Ιπποκράτους επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά -όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της- ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Από ποιον «απέκρυψε» τη λίστα ο κ. Βενιζέλος; Από την αρμόδια υπηρεσία που ήδη την είχε; Αν το ΣΔΟΕ δεν είχε τη «λίστα», τότε ο υπουργός θα έπρεπε όντως να του τη στείλει αμέσως. Ελα, όμως, που το ΣΔΟΕ είχε τη «λίστα», πριν ο κ. Βενιζέλος αναλάβει καθήκοντα, οπότε και ενημερώθηκε από το ΣΔΟΕ, με δίμηνη μάλιστα καθυστέρηση. Εστιάζει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα πυρά του σε αυτόν που αντέδρασε τον Οκτώβριο, όταν κάποιοι είπαν το απίθανο πως το ΣΔΟΕ δεν έχει τη «λίστα», που του είχε σταλεί και είχε μελετηθεί ήδη από αυτό!
Εστιάζει τα πυρά του σε αυτόν που κατέστησε εφικτή τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη παράνομων ενεργειών!».
Για την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφεύγει η Ιπποκράτους να επαναλάβει επίσης τα όσα είχε ήδη υποστηρίξει για τη δημοσίευση της «λίστας» από περιοδικό, στο οποίο «την έδωσε κάποιος που την είχε και ισχυριζόταν ότι δεν την «κράτησε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και προσωπικά ο κ. Τσίπρας δεν αρκείται σ’ αυτά», καταλήγει θέτοντας προηγουμένως διάφορα ερωτήματα το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει πιο πέρα τη χυδαιότητά του, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε δύο εκλογές έχοντας τη ?λίστα? στη διάθεσή του και άρα μπορεί να εκβίασε πρόσωπα που περιέχονται σ’ αυτήν για πολιτική στήριξη! Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια; Πώς είναι δυνατόν να λέει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μια τέτοια ακραία συκοφαντία χωρίς κανένα στοιχείο, έτσι εν ψυχρώ; Υπό αυτήν την έννοια, ο εκάστοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ που μπορεί να θέσει οποιονδήποτε στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, μπορεί να γίνεται θύμα μιας τέτοιας αδίστακτης συκοφαντικής κατηγορίας;».
Οι γνωρίζοντες υπενθυμίζουν ότι μπορεί να μην κατονομάζει τον κ. Ι. Διώτη, ωστόσο η Ιπποκράτους διατηρεί «επιφυλάξεις» και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Κατά την αντιπαράθεση και τις ομιλίες στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι θα μιλήσουν αναλυτικά για όλα όσα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων και στη λογική «όλα στο φως».
ETHNOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: