Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας , απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους, στη νεκρή ζώνη.Οι αστυνομικοί, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένοπλοι, κρατούνται σε αστυνομικό σταθμό του ψευδοκράτους. Οι κατοχικές αρχές τους αφαίρεσαν τον οπλισμό και τους ασυρμάτους τους, ενώ πήραν και τα οχήματά τους. Το ημιφορτηγό καταδίωκαν αρχικά τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο με περιπολικό και οι άλλοι δύο με μοτοσικλέτες, σε περιοχή, στην οποία υπάρχουν ναρκοπέδια του κατοχικού στρατού. Στη διάρκεια της καταδίωξης,

ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ - ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !

O Tim κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα. Όταν γκρεμίζονταν η Lehman Brothers ο Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις...
Στο living room του σπιτιού του Έλληνα υπουργού οι δύο άνδρες μιλούσαν χαμηλόφωνα, με τα κινητά αφημένα στο τραπέζι του κήπου. Οι μπαταρίες τους είχαν αφαιρεθεί.
Στην είσοδο, Έλληνες και Αμερικανοί συνοδοί ασφάλειας έκαναν έναν μορφασμό δυσφορίας κάθε φορά που τα φώτα διερχόμενου αυτοκινήτου έπεφταν πάνω τους και καθώς ο οδηγός περνούσε από μπροστά τους τον παρατηρούσαν εξονυχιστικά.
Ο Αμερικανός επισκέπτης είχε φτάσει αργά το απόγευμα από την Ουάσιγκτον και ο Έλληνας συνομιλητής του ήταν ο πρώτος στην λίστα των 7 που έπρεπε να συναντήσει. Παλιά καραβάνα της αμερικάνικης διπλωματίας, γνώριζε την Αθήνα καλύτερα από το μενού των McDonald's, εδώ όπου συνήθιζε να γευματίζει καταναλώνοντας 1,5 λίτρο κόκα κόλας. Στο πρόσωπο ήταν φτυστός ο παλιός ηθοποιός Τζακ Πάλανς-αυτό ήταν,

ΙΤΕΑ: ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ «ΑΓΚΑΛΗΣ»

Ήταν ο έβδομος χρόνος του αγώνα για την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού. Η άνιση πάλη, οι καταστροφές πόλεων, ο εξανδραποδισμός, οι σφαγές αμάχων, οι εσωτερικές διαμάχες και οι εμφύλιοι σπαραγμοί είχαν προκαλέσει κόπωση στο μαχόμενο γένος. Επίσης η συνθήκη του Λονδίνου (6 Απριλίου 1827) που προέβλεπε αυτονομία και όχι ανεξαρτησία προκάλεσε απογοήτευση και ανησυχίες σε όλους τους Έλληνες που έβλεπαν τις προσδοκίες τους να παραμένουν απραγματοποίητες.
Πλήγμα αποτέλεσε για την ελληνική υπόθεση αποτέλεσε ο θάνατος του Γεωργίου Κάννιγκ ο οποίος ήταν υποστηρικτής της ιδέας δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους. Έστω και αν πιστεύεται ότι οι ενέργειές του εκπήγαζαν από τα βρετανικά συμφέροντα.
Η υψηλή Πύλη ετοίμαζε το τελειωτικό χτύπημα αφού η κατάσταση την ευνοεί. Ένας μεγάλος αριθμός αιγυπτιακών πλοίων μεταφέροντας στρατό και εφόδια σκόπευε να ενωθεί με το τούρκικο στόλο,

ΤΑ ΝΕΑ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ 14 ΤΑΜΕΙΑ

Διπλή μείωση για υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Μειωμένα κατά 38% είναι τα νέα ποσά εφάπαξ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ανώτατο ποσό για δημόσιο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35ετία, διαμορφώνεται πλέον στα 39.926,42 ευρώ και για υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 29.603,42 ευρώ.
Ειδικά για το δημόσιο, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, οι μειώσεις θα ισχύσουν για όλες τις αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2010 και μετά.
Αυτό σημαίνει ότι οι 56.000 υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, θα πάρουν εφάπαξ με δύο μειώσεις: μία κατά 20% που ισχύει για τις αιτήσεις από το 2011 και μετά και μία -αυτή που επιβάλλεται τώρα- κατά 22,67%.
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ! "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ...ΤΗΛΕΦΩΝΟ;(!)"


 Όταν πέθανε, ο γιατρός
μέτρησε 
στο ταλαιπωρημένο

 κορμί του: 27 σπαθιές και
 9 σημάδια από βλήματα
(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό....) 
Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι. Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει: Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται:

ΡΩΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΜΑΤ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ NOTAM ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Με μία απλή αλλά πολύ έξυπνη κίνηση η Ρωσία έστειλε σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία σε ότι αφορά τις συνεχείς ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εκδίδει η Άγκυρα περί δήθεν παραβιάσεων των Συνθηκών του 1914 και του 1923, από την Ελλάδα με την στρατικοποίηση των νησιών του Α.Αιγαίου... Η Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας στα νησιά και ότι οι δυνάμεις αυτές δεν αποτελούν παραβίαση των συνθηκών. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την έκδοση των
τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που αμφισβητούσαν το ελληνικό δικαίωμα αυτοάμυνας, η Mόσχα έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να ... επιθεωρήσουν σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011 από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2012, τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας, αποδεχόμενη έτσι, στην πράξη το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά..
Η επιθεώρηση (φωτό α΄σελίδας Έλληνες και Ρώσοι αξιωματικοί) αυτή καθ'αυτή μικρή σημασία έχει (αφορά το Κείμενο της Βιέννης 2011 ένα πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο

LINCOLN – KENNEDY : ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

- Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κονγκρέσο το 1846.
Ο John Kennedy εκλέχθηκε στο Κονγκρέσο το 1946.
- Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε πρόεδρος το 1860.
Ο John Kennedy εκλέχθηκε πρόεδρος το 1960.
- Και οι δύο ενδιαφέρονταν πολύ για τα κοινωνικά δικαιώματα.
- Και των δύο οι γυναίκες έχασαν τα παιδιά τους όταν ζούσαν στο Λευκό Οίκο.
- Και οι δύο πυροβολήθηκαν Παρασκευή.
- Και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.
- Η γραμματέας του Abraham Lincoln ονομαζόταν Kennedy.
Η γραμματέας του John Kennedy ονομαζόταν Liconl.
- Και οι δύο δολοφονήθηκαν από Νότιους
- Και τους δύο τους διαδέχτηκαν Νότιοι που ονομάζονταν Johnson.
Ο Adrew Johnson, ο οποίος διαδέχτηκε τον Linconl, είχε γεννηθεί το 1808.
Ο Lyndon Johnson, ο οποίος διαδέχτηκε τον Kennedy, είχε γεννηθεί το 1908.
- Ο John Wilkes Booth, ο δολοφόνος του Linconl, είχε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕΙΣΜΟ. ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

Ενα δημοσίευμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει σεισμό θα φιλοξενήσει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής: -Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. -Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους - Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης -Λίγες ημέρες αργότερα,

ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ ΟΥΤΕ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΧΤΗΚΑΝ. ΣΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Ούτε πνίγηκαν στον ωκεανό, ούτε αλληλοσπαράχτηκαν. Οι γκάγκστερ που διέσυραν τους δεσμοφύλακες του Βράχου οργανώνοντας απόδραση κάτω από τη μύτη τους έφτασαν στις ακτές του Σαν Φραντσίσκο και ζουν ευτυχισμένοι. Το λένε οι αδερφές τους! Ενδεχομένως και τα λουλούδια που έστελναν κάθε χρόνο στη γιορτή της μητέρας ως… ανώνυμοι θαυμαστές.
«Πάντοτε πίστευα ότι τα κατάφεραν και δεν έχω αλλάξει ακόμη γνώμη γι΄ αυτό. Ο Τζον και ο Κλάρενς Άνγκλιν δραπέτευσαν από το Άλκατραζ τον Ιούνιο του 1962 για να ζήσουν ελεύθεροι. Και τα κατάφεραν», δήλωσαν συγκινημένες η Μερλ Τέιλορ και η Μέρι Γουίντερ κατά την επίσκεψή τους στον Καταραμένο Βράχο όπου τα αδέρφια τους έγραψαν κυριολεκτικά ιστορία οργανώνοντας την πιο αμφιλεγόμενη απόδραση όλων των εποχών.
Μισό αιώνα μετά την ημέρα που τα αδέρφια Άνγκλιν και ο εγκέφαλος της επιχείρησης απόδρασης Φρανκ Λι Μόρις μεταλλάχτηκαν στη συνείδηση του κόσμου από επικίνδυνοι ληστές τραπεζών σε ευφυείς δραπέτες,

• ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δυστυχώς στην εποχή μας η μαγεία, με τις διάφορες μορφές της, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Τα κρούσματα της λευκής και μαύρης μαγείας αυξάνονται επικίνδυνα. Οι μάγοι, οι πνευματιστές, οι εξορκιστές, οι οραματίστριες, οι μέντιουμ, οι αστρολόγοι κ.λ.π. πληθαίνουν όλο και περισσότερο και κάνουν χρυσές δουλειές. Είναι και αυτό ένδειξη της απομάκρυνσής μας από τον αληθινό Θεό.
Η πίστη στο Θεό και η ζωντανή σχέση μαζί Του, έχουν ατονήσει. Ο άνθρωπος αισθάνεται ανασφαλής, νοιώθει το κενό και προσπαθεί να το υποκαταστήσει με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό.
Τά βασικότερα εἴδη μαγείας:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΉ ΗΜΈΡΑ

Η Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Στόχος της είναι να εστιάσει την προσοχή στη σημασία της ναυτιλίας, της ασφάλειας στη θάλασσα και στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΚΡΗΤΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ~ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ!

Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή. Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων! O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του… Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!
Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος,

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM 99,5 ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Ραδιοφωνική εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM 99,5 θα συμπαρουσιάζει μαζί με τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η εκπομπή θα μεταδίδεται από την ερχόμενη Τρίτη και κάθε Τρίτη από τις 10 έως τις 11 το πρωί ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις και τα σχόλια του πρώην υπουργού στα μηνύματα των ακροατών.

ΕΥΒΟΙΑ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΓΙΑΤΙ Ο… ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ!

Το περιστατικό που ακολουθεί είναι σπάνιο μιας και ο κουμπάρος αποδείχθηκε λεβέντης.  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από πέντε χρόνια πάντρεψε τον καλύτερο του φίλο που ήταν μαζί στο στρατό. Από εκείνη την μέρα και μετά ξεκίνησε ο πειρασμός μιας και η καυτή γυναίκα του φίλου του τον είχε βάλει στο μάτι. Από την πρώτη μέρα που έμαθε για την κουμπαριά δεν έφερε αντίρρηση αν και ήθελε να κάνει κουμπάρα την καλύτερη της φίλη. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε και η αδυναμία της στον σαραντάρη κουμπάρο. Η καυτή ξανθιά τον έπαιρνε τηλέφωνο συχνά για να δει πως περνά ενώ τον καλούσε και από το σπίτι για καφέ. Τα χρόνια περνούσαν μέχρι που αποφάσισε αντί να του φτιάξει τον καφέ να του κάνει το… κρεβάτι. Φόρεσε το το baby doll και όταν πήγε ο λεγάμενος στο σπίτι του την έπεσε στην ψύχρα. Στην προκειμένη περίπτωση ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης ήταν λεβέντης και όταν κατάλαβε που πάει η υπόθεση, γύρισε την πλάτη του και έφυγε. Η υπόθεση δεν θα γίνονταν γνωστή στο χωριό αν η 35άρα δεν έβγαινε έξω με τα εσώρουχα για να τον βρίσει. Ήταν τόσο πολύ αναστατωμένη που,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ… 9001 ΜΟΝΟΛΕΠΤΑ! [ΒΙΝΤΕΟ]



Tην επόμενη φορά που θα συγκεντρώνετε χρήματα για να αποπληρώσετε το χρέος της εφορίας, θα μπορούσατε να μιμηθείτε το παράδειγμα του Δημήτρη Δημάκη. Ο κ. Δημάκης, που είναι άνεργος, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να ξεχρεώσει τον φόρο εισοδήματος, ύψους 147,75 ευρώ. Συγκέντρωσε συνολικά 9001 μονόλεπτα (!) και 2887 δίλεπτα (!) και πριν δέκα ημέρες πήγε στη ΔΟΥ Φιλαδέλφειας. Όπως δήλωσε ο ίδιος, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό από τα…

ΔΕΙΤΕ: ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ;

Η παρακάτω σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Τριάντα κατσίκες με ταμπελίτσες κρεμασμένες στο λαιμό τους βρίσκονται κάτω από αυτό και μασάνε με τις ώρες την τροφή τους κοιτάζοντας στο κενό! Στις ταμπέλες αναγράφεται ένας αριθμός από το 1 εως το 30.
Κάθε 10 περίπου λεπτά μία από αυτές σταματά ξαφνικά το μάσημα, σαν να της κόβετε η ανάσα. Για λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να πνίγεται και να μην μπορεί να αναπνεύσει, αλλά αμέσως μετά συνέρχεται και συνεχίζει να τρώει σαν αν μην συνέβη τίποτα. Αυτό συμβαίνει σταδιακά σε όλες τις κατσίκες του υποστέγου!
Πώς να σκοτώσετε με τη δύναμη του μυαλού σας!
Ο ένας τοίχος του χώρου όπου βρίσκονται τα ζώα, είναι γυάλινος. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ένα δωμάτιο. Σε αυτό είναι ένας νεαρός λοχίας του αμερικανικού στρατού ο οποίος,

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ

Άφωνος έμεινε πριν από λίγες ημέρες ένας άνδρας στις Η.Π.Α. όταν τον πληροφόρησαν πως ένα από τα δάκτυλα που είχε χάσει σε ατύχημα στη λίμνη Πριστ του Αϊντάχο εντοπίστηκε μέσα στην κοιλιά ψαριού.
Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το ψάρι αλιεύτηκε τρεις μήνες μετά το ατύχημα του Hans Galassi. Ο 31χρονος άνδρας είχε χάσει τέσσερα δάκτυλα από το αριστερό του χέρι, όταν έκανε «wakeboarding» (θαλάσσιο σπορ που μοιάζει με το «snowboard»). Ειδικότερα, την ώρα που εκτελούσε μια επικίνδυνη φιγούρα, τα δάκτυλά του μπλέχτηκαν στο σκοινί με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν.
«Τράβηξα το χέρι μου έξω από το νερό και είδα ότι είχαν κοπεί τέσσερα από τα δάκτυλά μου. Πραγματικά δεν περίμενα να βρεθούν και σίγουρα δεν τα θέλω πίσω», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι τα λόγια που είχε πει τότε έγιναν πράξη.
«Τα δάκτυλα μου έγιναν τελικά τροφή για τα ψάρια», πρόσθεσε χαμογελώντας.
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας εξήγησε ότι το κομμένο δάκτυλο θα διατηρηθεί στην κατάψυξη για,

ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Τα συντρίμμια μετά την έκρηξη
Ληστές στη Γερμανία ήθελαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ μιας τράπεζας για να πάρουν τα χρήματα, αλλά τελικά ανατίναξαν ολόκληρη την τράπεζα. Το περιστατικό συνέβη σε τραπεζικό κατάστημα στο Κέσφελντ. Οι ληστές ήθελαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ και να πάρουν τα μετρητά. Αντ’ αυτού η έκρηξη ήταν τέτοια που ανατίναξε την τράπεζα. Οι ληστές δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν τετραψήφιου αριθμού, αλλά όχι πολλά. Εκτός του τραπεζικού καταστήματος, ζημιές υπέστησαν και δύο ακόμα κτίρια. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών από ό,τι έπρεπε και πως ανήκουν σε σπείρα, που λειτουργεί παράλληλα σε ολόκληρη τη χώρα.

«ΤΙ ΘΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ;»

Ένταση και φραστικά επεισόδια, ηπιότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, εξελίχθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χ.Α. σε ερώτησή του για τουρκικά ντοκιμαντέρ και σίριαλ είπε μεταξύ άλλων με δόση ειρωνείας: «Πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς είναι πατριώτης και οι υπουργοί είναι πατριώτες. Πατριώτες όμως του μνημονίου». Η φράση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καλαντζή ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει «αρκετά πια με αυτή την καραμέλα. Αρκετά» για να εισπράξει την απάντηση από την πτέρυγα της Χ.Α.: «τι θε ρε μεγάλε και πετάγεσαι… μη μιλάς». Απάντηση όμως έδωσε και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας από,

ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ!

Για διαχείριση τη ευρω-κρίσης με «εθνικό εγωισμό» κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης. Υποστήριξε μάλιστα ότι, εάν σήμερα στα ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών η κυρία Μέρκελ σατιρίζεται με τη σβάστικα, «είναι εν μέρει δική της ευθύνη».  Την κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του για τον «υψηλό ορθολογισμό» της, αλλά και για την προθυμία της να δράσει. Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι πολλές γειτονικές χώρες συμφωνούν σήμερα με τη Γερμανία, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στο παρελθόν οι Γερμανοί έπρεπε,                                                                                                                                                                         

EΞΥΠΝΟ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ ΑΝΤΛΙΑ!

Οι επιτήδειοι πάντα υπάρχουν και ορισμένοι βενζινοπώλες δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο Έθνος, μια μειοψηφία βενζινοπωλών επεμβαίνει στο λογισμικό των αντλιών με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτό το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη από τους οδηγούς. Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα. Η απουσία ελέγχου και η μεγάλη πτώση της ζήτησης λόγω ακρίβειας, βοηθούν τους επιτήδειους με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρούμε ποιο βενζινάδικο έχει πειραγμένη αντλία,

ΡΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ... ΚΛΩΤΣΙΕΣ

Δεν έχει σημασία το ακριβές μέγεθος της προχθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης, η αλήθεια είναι μία. Ο κόσμος δεν κατέβηκε στους δρόμους, όπως τον καλούσαν διάφορες φωνές. Ούτε εκατομμύρια είχαμε μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ούτε καμιά κοσμοπλημμύρα πολιόρκησε την ελληνική βουλή. Το προχθές και το σήμερα κινούνται στους ρυθμούς της καθημερινής ρουτίνας, που σημαίνει πως χθες δεν έγινε και τίποτα το σημαντικό. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένη απ’ όσο θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι. Έχει πάθει κι έχει μάθει. Έχει μάθει πως από μια «απεργία – ντουφεκιά» για την «τιμή των (συνδικαλιστικών) όπλων» δεν αλλάζει τίποτα. Το μόνο που συμβαίνει είναι η ταλαιπωρία όσων έχουν λόγους να κινηθούν στο κέντρο. Απ την άλλη πάλι όσο η τρόικα, οι Γερμανοί και οι κυβερνώντες δεν βλέπουν εξέγερση λένε, «αυτού αντέχουν ακόμη». Κατά τα λοιπά, η κοινωνία ξέρει πολύ καλά ποιες είναι οι φωνές που την καλούν στο δρόμο και πόσο πελώριες είναι οι ευθύνες τους για το γεγονός πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όταν οι μισές διοικήσεις των συνδικαλιστών του ευρύτερου δημόσιο τομέα είναι,
εμπλεκόμενες σε σκάνδαλα, σε λαμογιές, σε σπατάλες και σε απάτες σε βάρος του σκληρά φορολογούμενου πολίτη, με ποια ηθική αξιοπιστία βγαίνουν να διαμαρτυρηθούν; Η μόνη πραγματικά υγιής αντίδραση των εργαζομένων είναι να τους αρπάξουν με τις κλωτσιές όπου τους βρουν,

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ο Ομπάμα έχει διαμηνύσει να κρατηθεί η Ελλάδα μέσα στο ευρώ μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές . Το Reuters μάλιστα μετέδωσε ότι η έκθεση για το ελληνικό χρέος από το ΔΝΤ και την ΕΕ θα καθυστερήσει και θα δημοσιοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές!
Είναι σαφές ότι όλα βαδίζουν μεθοδευμένα βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο, μετά τις εκλογές των ΗΠΑ και την σχεδόν βεβαία επανεκλογή του Ομπάμα στην Προεδρία, αναμένεται ολοκαύτωμα στην Ελλάδα!
Η χώρα μας έχει μπει στον αποτεφρωτήρα και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε μια πρωτοφανή προς το χειρότερο μεταβολή των πραγμάτων στην χώρα μας.
Ήδη τα πρώτα μηνύματα άρχισαν να έρχονται: Εάν,
η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στους στόχους της μέσα στο 2013, την 1η Ιανουαρίου 2014 θα επιβληθούν νέα μέτρα ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων! Σχεδόν βέβαιη επίσης πρέπει να θεωρείται η ονομασία των Σκοπίων σε «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία»! Όνομα το οποίο θα χαρίσει στα Σκόπια ο Ομπάμα μετά την επανεκλογή του, όπως ακριβώς έκανε ο Μπους Junior μετά την δεύτερη εκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, όταν αναγνώριζε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Οι αποφάσεις για το κάψιμο της Ελλάδος και σε

H ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ (1923) ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ρεαλιστικό μελλοντικό σενάριο:
Η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία για “ανθρωπιστικούς” λόγους παρακινούμενη από τους δυτικούς ή με δική της πρωτοβουλία.
Ο ΑΣΣΑΝΤ τυπικά της κηρύσσει τον πόλεμο και ζητά την βοήθεια των ρώσων και των κινέζων.
Αυτόματα η Τουρκία χαρακτηρίζεται τεχνικά εμπόλεμη.
Με βάση την συνθήκη της Λωζάννης έχει δικαιώματα να παρεμποδίζει την ναυσιπλοοία στα στενά του Βοσπόρου και να ελέγχει τα πλοία που υποπτεύεται ότι βοηθούν τον εχθρό της.
Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα το ανεχθεί η Ρωσία του Πούτιν;  Ποιοί θα αποφασίζουν για τυχόν ενστάσεις της Ρωσίας για τους χειρισμούς της Τουρκίας στα στενά του Βοσπόρου;
H Aγγλία,η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία (!)

Καταλάβατε τώρα γιατί ήδη η Κίνα που είναι σύμμαχος με την Ρωσία στο θέμα της Συρίας τρώγεται αυτό τον καιρό με την Ιαπωνία;
Στην συνθήκη της Λωζάννης γίνεται,

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΝΕΟ" ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ;

Ακόμη και τώρα που-ειναι στο 7%- στο ΠΑΣΟΚ, (όπως ο Σημίτης και η παρεούλα του) νιώθουν τρόμο στο όνομα Παπανδρέου. Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Flash παραχώρησε χθες  η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στα λόγια της οποίας εντοπίζει κανείς μια σαφή διάθεση αποφυγής οποιασδήποτε αναφοράς στον Γιώργο Παπανδρέου.
Για παράδειγμα, η κ.Γεννηματά ανέφερε:
Εγώ θα έλεγα ότι, κάθε μέρα που περνάει, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και  που ακολουθήθηκε και από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, από την Κυβέρνηση Παπαδήμου - και βλέπουμε και σήμερα να εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο - ήταν ένας μονόδρομος. Ήταν ένας μονόδρομος, ακριβώς για να μη ζήσουν οι Έλληνες πολίτες στιγμές Αργεντινής και να μην έχουν αυτά τα βιώματα.
Όπως βλέπετε δεν κάνει λόγο για δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου ή της "κυβέρνησης Παπανδρέου" αλλά για,
"κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ". Παρακάτω όμως αναφέρει κι ονόματα:
Η πολιτική που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και η πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου,

ΈΚΑΝΑΝ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΝΩ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙ.

Πυροσβέστες σε απόγνωση έκαναν έρανο για να βάλουν καύσιμα σε πυροσβεστικό όχημαΑυτήκοος μάρτυρα μας μετέφερε τον διάλογο μεταξύ πυροσβεστών και την απόγνωση που εξέφρασαν αφού χρειάστηκε να κάνουν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να βάλουν καύσιμα στο πυροσβεστικό όχημα που επιχείρησε από τη βάση της ΒΙΠΕ.
Το όχημα έπρεπε να επέμβει στην φωτιά που είχε εκδηλωθεί στα Σαγέικα - όπου κάηκε μια 68χρονη γυναίκα- και τα κατάφερε, ωστόσο με τη βοήθεια των πυροσβεστών που έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του οχήματος με πετρέλαιο.
Εκεί έχει καταντήσει η κρατική αδράνεια ακόμη και σε ζητήματα καίριας σημασίας. Κατα καιρούς έχουμε ακούσει για περιπολικά που δεν έχουν καύσιμα να κινηθούν, τρομάζουμε στη ιδέα πως μπορεί να προκύψει ζήτημα για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τώρα έρχεται αυτό.
Πυροσβεστικό όχημα, χωρίς καύσιμα που πρέπει να επέμβει και χάνονται πολύτιμα λεπτά επειδή δεν υπάρχουν... λεφτά!

ΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΜΕ… ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ!

Επεισόδια έξω από το Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, η ΕΛ.Α.Σ. πήρε απροκάλυπτα το μέρος των αλλοδαπών. Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν μπουχτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους κάτοικοι της Πλατείας Αμερικής πήραν στο κυνήγι μετανάστες. Ακολούθησε «αντιφασιστική πορεία» από αριστεριστές και μετανάστες, ενώ οι Έλληνες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα.
Όμως «διαδηλωτές» πολιόρκησαν και χτύπησαν μια κάτοικο, πετώντας της πέτρες και μπουκάλια, όταν αυτή διαμαρτυρήθηκε από το μπαλκόνι της για τη φασαρία στη γειτονιά της. Και εμφανίστηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ για να υπερασπιστεί, ως συνήθως, μετανάστη που είχε τσακωθεί με Έλληνες κατοίκους, στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.
Η παρουσία της εξαγρίωσε τους κατοίκους και μια Ελληνίδα της πέταξε ένα αυγό στο κεφάλι. Η γνωστή από την υπεράσπιση σκληρών και καταδικασμένων τρομοκρατών δικηγόρος,
«υπεδείκνυε» στους αστυνομικούς Έλληνες, που την έκραζαν. Όμως η Κούρτοβικ άκουσε τα εξ αμάξης από όλο τον ελληνικό κόσμο που ήταν μαζεμένος εκεί.
Η ΕΛ.Α.Σ. για άλλη μια φορά στράφηκε κατά των κατοίκων (αντί να κυνηγήσει τους αριστεριστές κρανοφόρους) και προσήγαγε στη ΓΑΔΑ δέκα κατοίκους που διαμαρτύρονταν για

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΟ STERN: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ 370 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγει ξανά το γερμανικό περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις από την χώρα μας καθώς χρωστάει 370 δισ. σε αποζημιώσεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ποσό που έδωσε η Γερμανία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια με τη μορφή δανείων ανέρχεται στα 37 δισ. Ποσό που είναι ελάχιστο όπως επισημαίνει «σε σχέση με τα 300 δισ. ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς.
Αυτό το ποσό το γνωρίζει κάθε Έλληνας μαθητής. Είναι αυτό που θα έπρεπε να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
Αυτά είναι «απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι για πολιτικούς» υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Stern,
που σημειώνει ακόμα πως αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι τότε το συνολικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 370 δισ. ευρώ.
Όμως, συνεχίζει το άρθρο «για τη Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμνα αποζημιώσεων» καταλήγει τονίζοντας πως

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΡΩΣΗ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρατάθηκε η προθεσμία της ακτομηχανικής μελέτης προστασίας ακτών Παρνασσίδας.
Η ανωτέρω μελέτη γίνεται προκειμένου να προστατευθούν από διάβρωση 4 τμήματα της παραλίας της Ιτέας συνολικού μήκους 1500μ. περίπου και να διαπλατυνθεί η παραλία στα παραπάνω τμήματα όπου κριθεί αναγκαία. Η παράταση δόθηκε επειδή,
μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί η 3η αναθεώρηση της 1ης φάσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υπολείπονται η έγκριση της 2ης φάσης της Μ.Π.Ε. καθώς και

«6 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 410.000,00€»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τροποποιήθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, με αυτή την τροποποίηση, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος κατά 187.000,00€ κι εντάχθηκαν έξι νέα έργα, προϋπολογισμού 410.000,00€ και πίστωση για το 2012 223.000,00€. Πρόκειται για τα έργα:

«ΑΥΞΗΣΗ 1.000.000,00€ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΣΤΟ ΕΡΓΟ Ε.Ο. ΆΜΦΙΣΣΑ – ΛΙΔΩΡΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αυξήθηκε κατά 1.000.000,00€ η πίστωση για το 2012 του έργου «Κατασκευή Ε.Ο. Άμφισσα – Λιδωρίκι για το τμήμα Αγία Ευθυμία διασταύρωση Φυλακών Μαλανδρίνου».
Το έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 11.926.000,00€ και προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Για το λόγο αυτό υπάρχουν συνεχώς αυξήσεις πιστώσεων με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.  Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ
                                                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ                                                                                                                                                                                                            

'' ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ''...

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στον Αλέξη Τσίπρα. Στη δε κατ' ίδιαν συζήτηση που είχε μαζί του, μόλις τον υποδέχθηκε, ο Martin Schulz του είπε'' όπως βλέπεις σε υποδέχομαι σαν πρωθυπουργό''... 
Ο M. Schultz χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο, όπως είπε, επειδή είναι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά λόγω και της σοβαρής οικονομικής κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα. '' Είχαμε μια ζωντανή συζήτηση '', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι για την υπέρβαση της κρίσης.
Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής σημείωσε ότι,

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των μεταχειρισμένων οχημάτων (λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS).
Αυτό αποφάσισε το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 3283/2012 απόφασή του και απέρριψε σχετική προσφυγή της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων, αναφέρει το real.gr
Η Ένωση ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Μεταφορών με την οποία απαγορεύθηκε η ταξινόμηση, μεταβίβαση και κυκλοφορία των εισαγομένων μεταχειρισμένων μετά τις 11.9.2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οχημάτων ορισμένων κατηγοριών (Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3 και Ο4, οι οποίες αναφέρονται στο Π.Δ. 431/1983), όπως είναι λεωφορείων, φορτηγών και

ΜΕ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ» ΑΝΤΛΙΕΣ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ!

Το λογισμικό στις αντλίες φαίνεται πως «πειράζουν» επιτήδειοι στα βενζινάδικα με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτό στο λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη από τους οδηγούς.
Τις πρακτικές αυτές καταγγέλλουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, αλλά και βενζινοπώλες υποστηρίζοντας πως η μεγάλη πτώση της ζήτησης, αλλά και η απουσία ελέγχου… βοηθούν τους επιτήδειους, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.
Το κόστος λοιπόν των οδηγών σύμφωνα με το «Έθνος» μεταφράζεται σε 5.000 λίτρα την ημέρα για τον επιτήδειο πρατηριούχο, ποσότητα που μπορεί να του αποφέρει 18.000 ευρώ το μήνα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΑΠΟΚΤΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναζητώντας το ιδανικό ξενοδοχείο σίγουρα το μυαλό των περισσότερων «ταξιδεύει» σε πολυτελή συγκροτήματα πέντε αστέρων ή σε κάποια παραδοσιακή σουίτα, με θέα τη θάλασσα ή το βουνό. Τι θα λέγατε, όμως, για ένα ξενοδοχείο πάνω στις ράγες;
Οι ρομαντικοί φίλοι του σιδηρόδρομου είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ανακαλύψουν το δικό τους ιδανικό τόπο διαμονής σ’ ένα πρωτότυπο- σίγουρα ξεχωριστό- ξενοδοχείο που αναμένεται να δημιουργηθεί στο Σιδηροδρομικό Μουσείο, αναφέρει το seleo.gr
Συγκεκριμένα, ένα πολυτελές βελγικό βαγόνι τρένου, χρονολογίας του 1946, πρόκειται να μετατραπεί σε ένα διαφορετικό από ό,τι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ξενοδοχείο. Θα βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο στην αυλή του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, και θα μπορεί να φιλοξενεί έως,

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

«Ύστερα από 2 χρόνια προσπαθειών και δαπανώντας ποσά, πληρώνοντας ΦΠΑ και ένα σωρό άλλες δημόσιες υπηρεσίες, έλαβαν τέλος τα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες. Μας έσυραν, μας παρέσυραν και μας εξαπάτησαν», καταγγέλλει αναγνώστρια. «Φανταστείτε ότι μόνο στο νομό Πιερίας γύρω στους 500 αγρότες πλήρωσαν από 615 ευρώ έκαστος για το φάκελο που κατέθεσε προς μελέτη. Ποιος θα βγει να δώσει εξηγήσεις; Ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους».

ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΑΜΕ

Ο κ. Δερβένης έχει στενή σχέση με τον κ. Βενιζέλο- Τον συνόδευσε πέρυσι στις Κάννες. Τον προσωπικό του γιατρό, χειρουργό Χρήστο Δερβένη με καταγωγή από το Βόλο, διευθυντή του ΕΣΥ και μέλος της συντακτικής ομάδας του κεντροαριστερού περιοδικού «Μεταρρύθμιση» τοποθέτησε ως αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Δερβένης έχει στενή σχέση με τον κ. Βενιζέλο και μάλιστα τον συνόδευσε πέρυσι τον Οκτώβριο στις Κάννες στη περιβόητη πλέον σύνοδο κορυφής που σήμανε την αρχή του τέλους του κ. Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού.
Αυτή του μάλιστα η συμπόρευση με τον κ. Βενιζέλο,

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»

Η Συμφωνία του Λονδίνου που υπογράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1953 επέτρεψε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία να σβήσει το μισό του χρέους της – συσσωρευμένο επί Τρίτου Ράιχ -, περίπτωση σπάνια στην Ευρώπη του 20ού αιώνα. Ήταν η πιο καλή εκκίνηση για το «οικονομικό θαύμα» της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, με συνέπειες που φτάνουν ώς τις ημέρες μας.
ΤΑ ΝΕΑ / LE MONDE / ΤΟΥ YVES HULMANN ZURICH
Το 1951, όταν ο Χέρμαν Γιόζεφ Αμπς εκπροσωπεί τη γερμανική κυβέρνηση σε μια σειρά διασκέψεων στο Λονδίνο, ο τραπεζίτης έχει συνείδηση της δυσκολίας της αποστολής του. «Κύριε Αμπς, αν κάνετε κακή δουλειά, θα απαγχονιστείτε σε μια αχλαδιά. Και αν κάνετε καλή δουλειά, το δένδρο θα είναι μηλιά» του λέει ο Φριτς Σέφερ, ο υπουργός Οικονομικών. Το ευφυολόγημα, το οποίο μετέφερε ο ίδιος ο Αμπς,

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΙ

Οι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν, είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα, είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με...
το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.
Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύψαμε ότι εκτός από τους δικούς μας, ελληνικότατους αστικούς μύθους υπάρχουν και άκρως μυστηριώδεις… υπεραστικοί μύθοι, ιστορίες από μακρινές χώρες και προφορικές αφηγήσεις πραγματικών(;) γεγονότων που έχουν εξίσου δυνατές επιπτώσεις στα νεύρα των πιο ευαίσθητων. Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.
1) Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

Ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός που συνεργαζόταν με τον κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ όσα άκουσε από το στόμα του ίδιου του Καρούζου. Οτι δηλαδή οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Βουλγαράκης και ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης χρησιμοποιούσαν την κατασκευαστική εταιρεία Καρούζος Constructions για να ξεπλένουν πολιτικό χρήμα μέσω αγοράς ακινήτων.
Ο κ. Λιβανός επεχείρησε να κάνει χθες επικοινωνιακή αντεπίθεση και όχι μόνο εξέδωσε ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης αλλά,

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μολντεχάουερ, ο Γιάννης Σμπώκος- άλλοτε δεξί χέρι του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, και ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτηςείναι τα πέντε νέα πρόσωπα που προστίθενται στη λίστα των κατηγορουμένων στην υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

ΤΡΟΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η φωτογραφία αυτή κάνει  τον γύρω του διαδικτύου.
Είναι προφανές ότι μέσα στον κόκκινο κύκλο τα σύννεφα σχηματίζουν την μορφή του Χριστού, πολλοί λένε ότι είναι πολύ καλή δουλειά του photoshop.
Ότι και να είναι αλήθεια η ψέματα μια και καμία πηγή δεν αναφέρει το που έχει τραβηχθεί αυτή η φωτογραφία, είναι σημάδι των καιρών.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής όπου είχε διαφύγει ο στρατιωτικός γιατρός Μανώλης Νιώτης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ένας από τους “εγκέφαλους” του κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για απαλλαγές γνωστών καλλιτεχνών.
Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σάλο ,αφού αποδείχτηκε ότι πολύ μεγάλα ονόματα είχαν απαλλαγεί παράνομα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Ο γιατρός είχε διαφύγει στο εξωτερικό το 2004 και αρκετά χρόνια μετά είχε εντοπιστεί στη Νότια Αφρική,όπου και τελικά άφησε τη τελευταία του πνοή,από καρδιακό επεισόδιο την ώρα που κοιμόταν.

O EΦΕΤ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΜΩΝ...

Εντομα σε προσυσκευασμένες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα!
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα», οκτώ τεμαχίων (6+2 δώρο) σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων (8x25 g), που διατίθεται στην ελληνική......αγορά από την CHIPITA Α.Ε., με τις κάτωθι ενδείξεις:

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Μεταφορά μαθητών»
 Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα θέματα που προέκυψαν από τη μεταφορά των μαθητών.
Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με το ν. 3852/2010 ανήκει από 01/01/2011 στους Δήμους.
Με την υπ’ αρίθμ. 35415/2011 Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών από τους Δήμους.
Επί 2 συνεχή σχολικά έτη, με διατάξεις νόμων και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρατείνονται κάθε χρόνο οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών που είχαν συναφθεί από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις από το 2009 – 2010, χωρίς δυνατότητα αλλαγής των όρων των συμβάσεων. Αυτό γινόταν, γιατί οι Δήμοι δεν είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με την αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση.
Δυστυχώς φέτος,

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Μεγάλα οφέλη στον αγροτικό τομέα αναμένεται να φέρει η έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που κατάφεραν να ελέγξουν τις διατροφικές συνήθειες μηρυκαστικών, με ...
αποτέλεσμα να τρέφονται με παρασιτικά φυτά και όχι με φύλλα ελιάς ή αμπελόφυλλα.
Για να εμποδίσουν τα ζιζάνια και τα παρασιτικά φυτά να «πνίξουν» τα πολύτιμα δέντρα τους (ελαιόδεντρα, αμπέλια και οπωροφόρα), οι αγρότες ξοδεύουν χρόνο και χρήμα αγοράζοντας παρασιτοκτόνα και ειδικό εξοπλισμό, κάτι που έχει και περιβαλλοντικές συνέπειες καθώς τα χημικά μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.
Ωστόσο, επιστήμονες του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα υποστηρίζουν ότι,

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ

Ακολουθούν μεγάλες κλιματικές αλλαγές. Σε επίπεδα ρεκόρ συρρικνώθηκαν φέτος οι πάγοι της Αρκτικής, καθώς το εμβαδόν τους περιορίστηκε στα 3,41 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή μειώθηκε κατά 50% συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 1979 – 2000, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4,17 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων τον Αύγουστο του 2007.
Η Αρκτική εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται ευαίσθητος δείκτης των κλιματικών αλλαγών. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή εκτιμούν ότι,

ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ!

Σοκάρει το περιστατικό στο Μενίδι. Συμμορίες λυμαίνονται την περιοχή του Μενιδίου με περιστατικά που σπάνια καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο ή γίνονται καταγγελίες γι’ αυτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, χθες το μεσημέρι σε προαύλιο νηπιαγωγείου, την ώρα μάλιστα που τα παιδιά έκαναν το διάλειμμά τους, ένα από αυτά σωριάστηκε στο έδαφος με το κεφάλι του να είναι γεμάτο αίματα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο προκειμένου,

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΟ ΚΚΕ...

ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... 
Αν και τα εσωκομματικά ζητήματα στο ΚΚΕ αποτελούσαν και αποτελούν ταμπού, ωστόσο, όπως είναι φυσικό,  τα αποτελέσματα του κόμματος στις δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις άνοιξαν, έστω και σε παρασκηνιακό επίπεδο, έως τώρα, εντός των τειχών του Περισσού και μόνο ακόμη, τη συζήτηση γαι την ανανέωση και τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος. Η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια στη θέση της Γ.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και είναι η μακροβιότερη θητεία Γ.Γ στην ιστορία του κόμματος, κατά συνέπεια,