Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.  Η ημέρα της... προγραμματισμένης συντέλειας πέρασε και φυσικά το τέλος αναβλήθηκε ακόμη μία φορά.
Οι εκδηλώσεις βέβαια με αφορμή το συγκεκριμένο υποτιθέμενο γεγονός ήταν πολλές. Χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στη Γουατεμάλα στον ναό των Μάγια περιμένοντας να γιορτάσουν το τέλος του 13ου Μπακτούν, το τέλος δηλαδή του ημερολογίου των Μάγια.
Στη Γαλλία, επίσης, συγκεντρώθηκαν στο Bugarach, όπου όλες τις τελευταίες εβδομάδες φημολογείτο ότι θα ήταν το μόνο χωριό που θα επεβίωνε της καταστροφής και ντυμένοι εξωγήινοι γιόρτασαν τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.
Στη Βρετανία ένας άνδρας είχε στοιχηματίσει 10 λίρες ότι το τέλος θα ερχόταν την Παρασκευή και περίμενε να κερδίσει 50.000 λίρες αν το στοίχημά του επαληθευόταν (άγνωστο από πού θα έπαιρνε τα χρήματα καθώς αν συνέβαινε το μοιραίο δεν θα έμενε φύλλο στον πλανήτη, ούτε καν ο πλανήτης).
Η Αυστραλία δέχθηκε «βομβαρδισμό» μηνυμάτων,
καθώς ήταν η πρώτη χώρα όπου χάρασσε το ξημέρωμα και όλοι υπέθεταν ότι η συντέλεια θα ξεκινήσει από εκεί αφού προηγείται ημερομηνιακά. Στην Ταϊβάν έστησαν μία πυραμίδα, ρέπλικα των Μάγια και τοποθέτησαν ένα χρονόμετρο στην κορυφή της, όπου μετρούσαν πόσες ώρες, λεπτά δευτερόλεπτα μένουν πριν από το τέλος. Αρκετοί επισκέπτες έφθασαν μέχρι και το Μεξικό που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το μνημείο των Μάγια.
Παρόμοια πάρτι συντέλειας διοργανώθηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη, στη Ρωσία, στο Περού, στην Ταϊβάν, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Βραζιλία κ.α. όπου οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν το ξημέρωμα με τα χέρια ψηλά στον ορίζοντα χαιρετίζοντας τη νεά αρχή. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους εορτασμούς κάνουν τον γύρο του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: