Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

"Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ" – ΔEITE TO BINTEO

BINTEO.Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διόρισε τα δύο του αδέρφια Κωνσταντίνο και Χαράλαμπο σε υπουργικούς θώκους, ο Στυλιανός Παττακός μεσολάβησε σε δουλειές του δήμου Αθηναίων υπέρ του γαμπρού του, ενώ ο Νικόλαος Μακαρέζος έκανε υπουργό τον κουνιάδο του, ακόμη και ο έρωτας του δικτάτορα νόμο δεν κοιτά. 
Mε αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάσε τα «βρώμικα χέρια» των συνταγματαρχών και το φασισμό στην καθημερινότητα στα χρόνια της χούντας. 
Η εκπομπή καταγράφει τα ρουσφέτια, τη διαφθορά, την οικογενειοκρατία και τις «ολοκληρωτικές» παρεμβάσεις, ακόμη και στη νομοθεσία προς όφελος των πραξικοπηματιών.
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διόρισε τα δύο του αδέρφια Κωνσταντίνο και Χαράλαμπο σε υπουργικούς θώκους, ο Στυλιανός Παττακός μεσολάβησε σε δουλειές του δήμου Αθηναίων υπέρ του γαμπρού του, ενώ ο Νικόλαος Μακαρέζος έκανε υπουργό τον κουνιάδο του, οποίος ήταν ένας απλός καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης.
Η εκπομπή φωτίζει το πώς οι «Απριλιανοί», 
βάφτισαν ως οικονομικό θαύμα τις χαριστικές συμβάσεις,

τις παράνομες δανειοδοτήσεις, τις απευθείας αναθέσεις και τα ανεκτέλεστα έργα.
Η έρευνα παρουσιάζει το «μεγάλο αδερφό» της χούντας με τις παρακολουθήσεις και το επιλεκτικό «κυνήγι» δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, δικαστικών και ιερέων. Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες για το άγνωστο δίκτυο πληροφοριοδοτών στο οποίο συμμετείχαν πολλοί θυρωροί και περιπτεράδες.
Στην εκπομπή αποκαλύπτουν καθημερινές πρακτικές του φασιστικού καθεστώτος μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κύριος Χρυσόστομος, ο νομικός Αριστείδης Οικονομίδης, ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Χεκίμογλου, οι δημοσιογράφοι Μαρία Παπουτσάκη, Γιώργος Καραλής και Νικηφόρος Αντωνόπουλος, ο διδάκτωρ Οικονομικών και κοινωνικών επιστημών Μελέτης Μελετόπουλος, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Αθηναϊκών Εφημερίδων Τίτος Αθανασιάδης και ο αντιστασιακός Αρχιπλοίαρχος Ε.Α. του Πολεμικού Ναυτικού Αντώνης Κακαράς.





    Παρουσιαστής: Χρίστος Βασιλόπουλος

    E-mail: mixanixronou@ert.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: