Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΕΙΧΕ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ CIA

Τις στενές σχέσεις της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Αλεν Ντάλες περιγράφει σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times Στιβ Κίντσερ. Η εφημερίδα προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα.
Σε ένα από αυτά αναφέρεται, σύμφωνα με το Βήμα, ότι ο Αλεν Ντάλες ήταν «τρομερός γυναικάς» και για τον οποίο η αδελφή του Ελινορ βεβαίωνε ότι «είχε σχέσεις με πάνω από εκατό γυναίκες».
Γράφει ο Στιβ Κίντσερ στο βιβλίο του:
«Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες, σύμφωνα με πολλές πηγές, ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει στις ΗΠΑ για περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλέα Κωνσταντίνο Β' και ακριβώς τη στιγμή που η επίσκεψη τελείωνε η βασίλισσα ανήγγειλε - χωρίς να δώσει καμία εξηγηση- ότι θα έμενε ακόμη μια εβδομάδα. Ηρθε στην Ουάσιγκτον, συζήτησε «πνευματικά ζητήματα» με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αιζενχάουερ στο Οβάλ γραφείο και κατόπιν,
επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA.
Εμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Μην παίρνοντας απάντηση μπήκε στο γραφείο. Ηταν άδειο. Ακουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα.
Επιστρέφοντας στην Ελληνική Πρεσβεία η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: «Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο», αναφώνησε ενθουσιασμένη».
Ο Αλαν Ντάλες, αρχηγός της CIA από το 1953 ως το 1961, ήταν αδελφός του υπουργού Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλες, είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του «εξηντάρη μορφονιού» λόγω των κατακτήσεων του στο γυναικείο φύλο, για τις οποίες φρόντιζε να ενημερώνει σχετικά τη σύζυγό του Κλόβερ, προφορικά αλλά και γραπτώς, όπως αναφέρει το Βήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: