Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΓΗ

Απίστευτη φρίκη στην Κένυα. Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον επενδυτών για αγορά Γης στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού στην Κένυα έχει οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών λιντσαρίσματος των ηλικιωμένων ιδιοκτητών μεγάλων εκτάσεων. Οι συγγενείς τους τούς κατηγορούν για μαγεία, προκειμένου να έχουν την «απαραίτητη» δικαιολογία για να προβούν σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη, και στη συνέχεια να αποκτήσουν τους πολυπόθητους τίτλους. Η Sadaka Muruu, ετών 100, η οποία είναι ιδιοκτήτρια 12 στρεμμάτων Γης στην παράκτια περιοχή Kilifi, ισχυρίζεται ότι τα ίδια της τα εγγόνια την απείλησαν ότι,
θα την κάψουν ζωντανή, όταν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να τα αγοράσουν, γράφουν οι Sunday Times. 

Την κατατρομοκρατημένη γυναίκα έσυραν οι συγγενείς της γυμνή έξω από το σπίτι της τον περασμένο Ιανουάριο, φωνάζοντας στους γείτονες ότι την είχαν πιάσει επ’ αυτοφώρω να κάνει μαγεία.

Σώθηκε την τελευταία στιγμή από τον τοπικό άρχοντα Teddy Mwambire, ο οποίος την απομάκρυνε και τη μετέφερε σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, που τους έχουν κατηγορήσει επίσης για μαγεία.

Η Sadaka ήταν από τους «τυχερούς». Από τις αρχές του χρόνου περισσότεροι από 50 άνθρωποι άνω των 60 έχουν πέσει θύματα λιντσαρίσματος… πάντα με την ίδια «κατηγορία». Επτά δολοφονήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι στην περιοχή Kilifi.

Ορισμένοι κάηκαν ζωντανοί μπροστά στα μάτια των συγχωριανών τους. Άλλοι μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, όπως ο 79χρονος Thomas Barawa, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Αύγουστο μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά το θάνατο της γυναίκας του, η οποία πέθανε με τον ίδιο τραγικό τρόπο.

Ύστερα από έρευνα που έκανε ο Mwambire για τη μαγεία, βρήκε ότι οι συγγενείς μπορούν να οργανώσουν τη δολοφονία του «υπόπτου» έναντι 37 ευρώ!

Οι συγγενείς των θυμάτων είναι οι βασικοί ύποπτοι σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως η αστυνομία δεν καταφέρνει πάντα να βρει αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους.

Όσα θύματα τελικά σώζονται φιλοξενούνται σε ειδικά κέντρα, καθώς είναι τόσο φοβισμένοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πριν από τρία χρόνια είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο, που έδειχνε πέντε ανυπεράσπιστους ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί στο χωριό Nyamataro, Kisii στη δυτική Κένυα… κατηγορούμενοι για μαγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: