Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛ…; (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, παρουσία και των δύο κυβερνητικών βουλευτών των Τρικάλων, Μιχάλη Ταμήλου της ΝΔ και Γιώργου….Κυρίτση της ΔΗΜΑΡ, με τον τελευταίο να εκνευρίζεται έπειτα από αναφορές του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Χονδρού, για εκείνους που ψήφισαν το «Μνημόνιο 3». Η συζήτηση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε την εκτροπή του Αχελώου και το φράγμα της Μεσοχώρας και τα πνεύματα άναψαν όταν ο πρόεδρος του Τ.Δ. Μεσοχώρας, Γιώργος Χονδρός συμπλήρωσε τα λόγια του με τη φράση «…λόγω της τεράστιας κρίσης που προκάλεσαν τα μνημόνια και
να τα ακούνε αυτά οι φίλοι βουλευτές που είναι στη αίθουσα και υπέγραψαν τα μνημόνια πριν από κάμποσες μέρες…».
Ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση από τον Γιώργο Κυρίτση ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε στον κ. Χονδρό «Δεν έχετε βαρεθεί αυτές τις μ…..ς;».
Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση στην αίθουσα με αντεγκλήσεις από διάφορες πλευρές, ωστόσο, στη συνέχεια το κλίμα ηρέμησε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.
Ο ίδιος ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έδωσε εξηγήσεις για το ξέσπασμά του και, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής, τόνισε «Δεν μπορώ να κάθομαι εκεί και να ακούω…. αρκετά ακούω στη Βουλή. Οι κύριοι λοιπόν αυτοί του κόμματος του κ. Χονδρού, στη Βουλή μιλάνε για κρεμάλες. Ποια είναι λοιπόν η ουσία της αντιπαράθεσης; Οι κρεμάλες που λένε….Εκεί πήγαμε να μιλήσουμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι το φράγμα της Μεσοχώρας. Εγώ ανακαλώ τη φράση μου, όμως σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τα θέματα σοβαρά, έχουμε κρίση. Και αντί να μιλήσουμε τι κάνουμε, τινάζουμε στον αέρα, όπως είπε ο κ. Χονδρός, το φράγμα, για το οποίο δώσαμε 400 εκ. ευρώ.
Γιατί, για τα συμφέροντα κάποιων;»
«Την έκφραση την πήρα πίσω, την ουσία όμως αυτών που λέγονταν δεν μπορώ να τα πάρω πίσω. Γιατί αυτά που λέγονταν δεν είχαν καμία σχέση με το φράγμα» κατέληξε ο Γιώργος Κυρίτσης.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Με μια ανακοίνωση σε ειρωνικό τόνο αποφάσισε να απαντήσει η Κουμουνδούρου ρωτώντας τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ «τι ακριβώς θεωρεί μαλ…..»
«Δεν θα σταθούμε στο τρόπο που επέλεξε να εκφραστεί ο κ. Κυρίτσης. Ποτέ δεν μας ενδιέφερε και ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από την σεμνοτυφία και την σοβαροφάνεια. Θα σταθούμε στην ουσία και θα ρωτήσουμε τον κ. Κυρίτση: Τι απ’ όλα θεωρεί μ…..ς;
α) Τα μνημόνια; β) Τα μέτρα; γ)Το γεγονός ότι τα ψήφισε; δ) Όλα τα παραπάνω μαζί;» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Για τον ίδιο μπορεί η ζωή να είναι ένα κακογραμμένο σενάριο αλλά για εμάς είναι μια σκληρή πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: