Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα λύσσας, σε λιγότερο από ένα μήνα - Το πρώτο είχε να κάνει με αλεπού στην Κοζάνη... Στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που επιβεβαίωσαν πως το τσομπανόσκυλο, που γρατζούνισε κυνηγό και δάγκωσε άλλα σκυλιά, στην Ιεροπηγή Καστοριάς, ήταν τελικά θετικό στον ιό της λύσσας.
Σύμφωνα με το zoosos.gr, οι εξετάσεις έγιναν πάνω στα δείγματα, που πάρθηκαν από τον εγκέφαλο του σκυλιού, το οποίο το σκότωσαν μόλις αντιλήφθηκαν την αλλοπρόσαλλη και επιθετική συμπεριφορά του. Τα δείγματα αυτά, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, εστάλησαν στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, το μοναδικό ελεγμένο και αδειοδοτημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων.
Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα,
είχε εντοπιστεί λυσσασμένη αλεπού στην Κοζάνη. Η αλεπού εμφανίστηκε στο Παλαιόκαστρο του δήμου Βοΐου και επιτέθηκε σε σκύλο. Οι κάτοικοι καταδίωξαν το ζώο και το σκότωσαν, ενώ κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έστειλε το κουφάρι για εξετάσεις και βρέθηκε θετικό στον ιό της λύσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: