Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ :«ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΩΩΝ!

Όπως βλέπετε και στην
 αεροφωτογραφία το 
μνημείο κόβει την
 λεωφόρο στην μέση
Η Λεωφόρος Ηρώων.... πάλι!
    Η... ηρωική πλέον Λεωφόρος Ηρώων, εξακολουθεί να παραμένει στην επικαιρότητα, μιάς και υπομένει αγόγγυστα πλέον (λες και θα ημπορούσε να κάμει διαφορετικά), τις πάσης φύσεως επεμβάσεις, χρήσεις και χρησιμοποιήσεις από περιοίκους και κατακτητές.
   Μετά τις μπάρες και τις... αμπάρες, έχουμε κυριολεκτικά ''βομβαρδιστεί'' από σχόλια (σεμνά και υβριστικά), με παραινέσεις (ήπιες και απαιτητικές), με συμβουλές (λογικές και επαναστατικές) και γενικά γινόμαστε αποδέκτες μιάς ακατάπαυστης διαδικτυακής αλληλογραφίας, για το τί θα έπρεπε να γίνει ή τι θα ήθελε ο καθένας  για την ....πολύπαθη Λεωφόρο. 
Με αφορμή πρόσφατο ανώνυμο σχολιασμό επισκέπτου μας και με πρόθεση δική μας, να μην υποκαταστήσουμε την Δημοτική Αρχή, ούτε κάποιο θεσμικό όργανό της, αλλά με μοναδικό κίνητρό μας την αγάπη για τον τόπο μας, κάνουμε γνωστά τα εξής, σύμφωνα με την δική μας ενημέρωση και παρακαλούμε σε περίπτωση λάθους μας, να διορθωθούμε από τους γνωρίζοντες και με κάθε δυνατή απόδειξη. Έχουμε και γράφουμε λοιπόν :

1.         Η Λεωφόρος Ηρώων είναι η φερόμενη ως είσοδος πόλεως από το σχέδιο πόλεως του 1927 και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει ο προορισμός της.
2.         Το βόρειο τμήμα της (στο σημείο συνάντησής της  με,
την περιφερειακή οδό), έχει ήδη απαλλοτριωθεί και είναι  πλέον Δημοτική περιουσία, διαθέσιμη να  κατασκευασθεί και να χρησιμοποιηθεί για τις κυκλοφοριακές ανάγκες πεζών και οχημάτων.
3.         Απομένει η έγκριση της μελέτης  από την Δ.Ε.Σ.Ε. του κόμβου-διασταύρωσης της Λ. Ηρώων με την Περιφερειακή οδό (η μελέτη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη) και βεβαίως η προκήρυξη και κατασκευή του έργου.  Εξυπακούεται ότι θα τύχει χρηματοδότησης.
4.         Δεν αναφέρεται στο ισχύον Γ.Π.Σ. Ιτέας (Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός) ότι έχει χαρακτηρισθεί ως πεζόδρομος, ούτε η Λεωφόρος ούτε οι κάθετοί της οδοί, από το μνημείο και βόρεια.
5.         Δεν έχει υπάρξει  Κοινοτική ή Δημοτική απόφαση, η οποία να προτείνει την πεζοδρόμησή της.
6.         Δεν έχει μετατραπεί  με καμία απόφαση σε  ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
7.         Δεν έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα, έως και τις ''μπάρες'' και τέλος,
8.         Δεν υπάρχει απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο, για την μεταφορά εκεί, της Λαϊκής αγοράς.

      Κατόπιν όλων αυτών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο Γ.Π.Σ. Ιτέας (Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός), εκείνο  το οποίο μας απομένει να κάνουμε, είναι να επαγρυπνούμε και να περιμένουμε. Και βεβαίως να επαναλάβουμε την άποψή μας ότι, πολίτες ενεργοί και ενημερωμένοι, μόνον καλές υπηρεσίες είναι δυνατόν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Εξαιρούνται τα... λαμόγια.     
 Ιτέα 18-11-2012

Πηγή.http://karteria1.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: