Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΙΧΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ...

Βρέθηκε το δαχτυλίδι Η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον περασμένο Φεβρουάριο (17/2/2012)
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην κλοπή που είχε σημειωθεί στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία στις 17 Φεβρουαρίου του 2012, είδηση που είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Βρέθηκαν θαμμένα εκθέματα σε λόφο κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Ειδικότερα, συνεληφθησαν τρεις Ελληνες, ηλικίας 41, 36 και 50 ετών, οι δύο άνεργοι και ο τρίτος εργολάβος οικοδομών, με καταγωγή από την Πάτρα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η σύλληψή τους έγινε στο ξενοδοχείο « Παλλάς» στην Πάτρα,

όπου ο 41χρονος είχε δώσει ραντεβού με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους αγοραστές, προκειμένου να τους πουλήσει το κλαπέν δαχτυλίδι μυκηναϊκής εποχής έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ.
Οι άλλοι δύο, ο 36χρονος και ο 50χρονος περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο, όπου και συνελήφθησαν.
Ο 41χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς την περιοχή Κοσκινά, όπου βρέθηκαν θαμμένα σε λόφο και άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το μουσείο.
Τα ευρήματα βρίσκονται στο μουσείο προκειμένου να γίνει καταμέτρηση και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία με αυτά που είχαν αρπάξει οι ληστές.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, μαζί με τον Αστυνομικο Διευθυντή Δυτ. Ελλάδας και αξιωματικούς της Ασφάλειας Πατρών θα κάνουν ανακοινώσεις στις 14.30 το μεσημέρι.
Το χρονικό της κλοπής στο Μουσείο
Κρατώντας πιστόλι και φορώντας στολές παραλλαγής, δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Μουσείο στις 7.34 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου σχεδόν ταυτόχρονα με την γυναίκα - φύλακα.
Η φύλακας είχε μόλις απενεργοποιήσει τον συναγερμό και κατευθυνόταν σε άλλο χώρο του Μουσείου για να απενεργοποιήσει ένα δεύτερο σύστημα.
Οι δύο δράστες αιφνιδίασαν και ακινητοποίησαν τη γυναίκα. Την φίμωσαν με μονωτική ταινία και αφού την έδεσαν σε μία καρέκλα της ζήτησαν να τους δείξει που βρίσκεται το «χρυσό στεφάνι» και τα «γραμματόσημα».
Η υπάλληλος τούς απάντησε ότι στο Μουσείο δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αντικείμενα.
Αρχισαν τότε να σπάνε με ένα σφυρί τις προθήκες, όπου εκτίθενται τα, ανεκτίμητης αξίας για τον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό, εκθέματα και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Αφαίρεσαν τελικά 65 χάλκινα και πήλινα αγαλματίδια και εγκατέλειψαν το χώρο με την ησυχία τους. Όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, οι δράστες άρπαξαν χάλκινα και πήλινα μικροαντικείμενα όπως ειδώλια, αγγεία και λυχνάρια, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική έως την Κλασική εποχή, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι -σφραγίδα με παράσταση ταυροκαθαψίων της Μυκηναϊκής περιόδου.
Η κλοπή στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας είχε κάνει το γύρο το κόσμου με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν εκτενή αναφορά στο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: