Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ;»

Κριτική στους νέους ποδοσφαιριστές άσκησε ο Γκατούζο. Ο Τζενάρο Γκατούζο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «RAI 1» άσκησε σκληρή κριτική στους νέους ποδοσφαιριστές. Ο δυναμικός μέσος της Σιόν κλήθηκε να σχολιάσει την προοπτική εξέλιξης των νέων ταλέντων που επανδρώνουν την εθνική Ιταλίας, αλλά οι απαντήσεις που έδωσε, αναμένεται να προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις. «Έχτισε» μια ολόκληρη καριέρα βασιζόμενος στη δύναμη και το πάθος. Ο Τζενάρο Γκατούζο κατάφερε με το δυναμισμό του να καθιερωθεί τόσο στη Μίλαν, όσο και στην εθνική Ιταλίας και να φτάσει μαζί τους μέχρι την… κορυφή του κόσμου. Μπορεί να μην υπήρξε ποτέ ο ταλαντούχος και τεχνίτης ποδοσφαιριστής, πάντα όμως,
ήταν αυτός που ξεσήκωνε τους συμπαίκτες του και τους βοηθούσε με όποιο τρόπο μπορούσε.

Με αφορμή την ανανέωση στην οποία προχώρησε ο Τσέζαρε Πραντέλι στην εθνική Ιταλίας, ο Γκατούζο κλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «RAI 1» να σχολιάσει τους καινούργιους «αστέρες» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Οι απαντήσεις, ωστόσο, που έδωσε, δεν πρέπει να ικανοποίησαν τους νεαρούς παίκτες.

«Το να βλέπω όλα αυτά τα πιτσιρίκια, 17-18 ετών, να βγάζουν τα φρύδια τους, είναι κάτι παράξενο για μένα. Το να τους βλέπω όλους να κάνουν αποτρίχωση, είναι κάτι που ο νους μου δεν το χωράει. Έχω την εντύπωση πως ενδιαφέρονται περισσότερο για το… τσουλούφι τους και αν αυτό στέκεται σωστά, παρά για την τεχνική τους κατάρτιση. Βέβαια δεν μπορώ να κάνω κάτι για όλα αυτά. Απλά σας λέω πως εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γκατούζο, που προκάλεσε αμηχανία.

Άλλο είναι η εξωτερική εμφάνιση και άλλο η ποδοσφαιρική αξία, όμως. «Και για αυτό έχω να πω κάτι. Τους βλέπω να φτάνουν καθυστερημένοι στην προπόνηση και να μην τους νοιάζει καθόλου. Ξέρουν πως θα πληρώσουν ένα πρόστιμο και όλα θα είναι καλά. Συμβαίνει να καθυστερήσεις μία φορά, αλλά αν το κάνεις συστηματικά, σημαίνει πως δεν σέβεσαι το επάγγελμά σου. Πως δεν το αγαπάς. Και αν ισχύει αυτό, σημαίνει πως είσαι κακός επαγγελματίας, που το μόνο που κοιτάει είναι τα τατουάζ και τα ακριβά αυτοκίνητα, οι γυναίκες (σ.σ η λέξη που χρησιμοποίησε δεν μπορεί να δημοσιευτεί) και τα χρήματα. Δεν αγαπάς το άθλημα, αγαπάς μόνο τις απολαύσεις. Όταν ήμουν εγώ μικρός, όλα ήταν πολύ διαφορετικά», τόνισε ο Γκατούζο, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αμηχανία στο δημοσιογράφο που έπαιρνε τη συνέντευξη.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: