Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

THN TΡΙΤΗ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι. Έφτασε η ώρα της δικαστικής κρίσης για τους πέντε δράστες της φονικής ενέδρας που στοίχισε τη ζωή στους δύο ειδικούς φρουρούς Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη. 
Την ερχόμενη Τρίτη 2 Οκτωβρίου, οι πέντε κατηγορούμενοι που κατηγορούνται ότι άδειασαν τα καλάσνικοφ πάνω στα κορμιά των δύο άτυχων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα ακούσουν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη ληστεία που είχαν διαπράξει λίγα λεπτά νωρίτερα από το αιματηρό περιστατικό.
Όπως αναφέρει η Espresso, η ετυμηγορία του δικαστηρίου, η οποία δεν θα αφορά το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία διώκονται οι πέντε δράστες αλλά θα επικεντρώνεται μόνο στην πράξη της ληστείας, θα προηγηθεί της κύριας δίκης που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη και η οποία
θα παραπέμπει τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών στου Ρέντη την 1η Μαρτίου 2011.
Τη συγκεκριμένη απόφαση, να γίνει δηλαδή διαχωρισμός της πράξης της ληστείας από αυτήν της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, είχε πάρει πριν από περίπου έναν μήνα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι οι δράστες λόγω της παρέλευσης του δεκαοκταμήνου της προσωρινής κράτησής τους που συμπληρώνεται στις αρχές Νοεμβρίου.

Είχε ακολουθήσει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ζητούσε να γίνει επίσπευση των διαδικασιών για γρήγορη παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη, και έτσι την ερχόμενη Τρίτη θα πέσουν εκτός απροόπτου και οι τίτλοι τέλους στο πολύκροτο δικαστικό θρίλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: