Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προσλήψεις στενών συγγενικών προσώπων αντιδημάρχων και παραγόντων στη ΔΕΥΑ Λάρισας αποκαλύπτει σημερινό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Κόσμος»,δημοσιεύοντας και τρείς συμβάσεις τις οποίες υπογράφει ο δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης. Η εφημερίδα γράφει…σχετικά:
«Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας,
ακόμα και η λέξη ΑΣΕΠ προκαλεί αλλεργία. Οι διοικούντες αποφεύγουν εκ… πεποιθήσεως να προσφεύγουν σε αξιοκρατικούς διαγωνισμούς για την πρόσληψη προσωπικού και έχουν τους λόγους τους. Άλλωστε η επιχείρηση δεν έχει ανταγωνιστές, είναι μονοπωλιακού χαρακτήρα και όλοι από εκεί θα ψωνίσουν, φυσικά πάντα με τις τιμές που βολεύουν την ίδια και όχι τον κοσμάκη που αγόγγυστα πληρώνει τα τέλη.
Αθόρυβα και μεθοδικά η μοναδική εύρωστη επιχείρηση του δήμου συνεχίζει να προσλαμβάνει ως επί το πλείστον αυτούς που θέλει ο δήμαρχος, κατά τρόπο ώστε να εξυπηρετείται ο ίδιος αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο έχει δομήσει τα χρόνια της παντοδυναμίας του.
Τελευταία όμως τα πράγματα στη ΔΕΥΑΛ δεν πάνε καλά, όπως άλλωστε και στο Δήμο. Το σύστημα των εξυπηρετήσεων απέκτησε ρωγμές. Οι συμβάσεις του προσωπικού, που με τόση ευκολία τα προηγούμενα χρόνια ανανεώνονταν λόγω της πελατειακής αντίληψης των κομμάτων που βρίσκονταν στην κυβέρνηση, λήγουν τώρα η μία μετά την άλλη. Σαράντα επτά συμβάσεις εργαζομένων των τελευταίων ετών εξέπνευσαν προσφάτως, αλλά η αυτόματη ανανέωση δεν είναι πια δεδομένη για κάθε ημέτερο όπως συνέβαινε κάποτε. Υπάρχει πρόβλημα. Οι δημοσιονομικές συνθήκες μεταβλήθηκαν, το ίδιο και τα εποπτικά δεδομένα. Η επίτροπος του Ελεγκτικού συνεδρίου διαμήνυσε στη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ ότι μπορεί να δεχτεί κατ΄εξαίρεση την ανανέωση μόνο δέκα πέντε περιπτώσεων οι οποίες καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» όπως ορίζει ο σχετικός νόμος. Μεγάλη η αναταραχή μεταξύ των 47, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στην κατηγορία «δικά μας παιδιά». Αγωνιώδη τα ερωτήματα προς το δημαρχείο, όμως προς τα έξω δεν βγαίνει άχνα καθώς η διαβεβαίωση Τζανακούλη για να κατευνάσει τα πνεύματα είναι στην γνωστή κατεύθυνση «μη μιλάτε και θα βρούμε τρόπο να σας ξαναπάρουμε όλους». Ο ίδιος όμως κατήρτισε τη «σκληρή λίστα» των 15 ονομάτων που είναι πιο δικά του από των υπολοίπων, καθώς ανήκουν στην καρδιά του συστήματος που κυβερνά τον Δήμο Λαρισαίων. Δηλαδή παιδιά αντιδημάρχων, κόρες και ανίψια δημοτικών συμβούλων, κουνιάδια συνεργατών και σόι πάει το βασίλειο. Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ένας υδραυλικός, ειδικότητα από την οποία πραγματικά πάσχει η ΔΕΥΑΛ! Ο νεποτισμός άλλωστε είναι πάνω από ειδικότητες και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το βόλεμα. Αυτά λοιπόν διαδραματίζονται τελευταία στο Δήμο Λαρισαίων, εν κρυπτώ και παραβύστω, την ώρα που χιλιάδες παιδιά στην πόλη, με γνώσεις και προσόντα, βολοδέρνουν άνεργα, χάνοντας κάθε ελπίδα από τις υποσχέσεις των πολιτικών για αξιοκρατία και καλύτερες μέρες.
Ως απόδειξη των παραπάνω ο «Κ» παρουσιάζει σήμερα τρείς από τις ανομολόγητες συμβάσεις της ΔΕΥΑΛ οι οποίες φέρουν την υπογραφή του δημάρχου κ. Τζανακούλη. Η μία αφορά στην πρόσληψη του υιού του αντιδημάρχου κ. Σπύρου Μπαρμπούτη, η δεύτερη στην κόρη της αντιδημάρχου κυρίας Μαρίας Αγραφιώτη και η τρίτη στην ανιψιά του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Κώστα Καλαμπαλίκη.
Θα μπορούσε μήπως να παραιτηθεί κάποιος από τους παραπάνω αναλαμβάνοντας έτσι και την πολιτική ευθύνη της πράξης του; Αλλού αυτά… Εδώ η λέξη ευθιξία είναι συνώνυμη του κορόιδου.
Πηγή: TreloKouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: