Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ...» ΑΡΑ Η Κα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΤΕΑ!

Αναδημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο της πρώην βουλευτού Φωκίδος κας Αφροδίτης Παπαθανάση, το οποίο εδημοσίευσε η ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ'', η ανάγνωση του οποίου, πέραν της επιχειρούμενης απόπειρας πληροφόρησεώς μας, εκ μέρους της αρθρογράφου, περί των θέσεων του κου Ρουμελιώτη, μας δημιούργησε και κάποιες απορίες και ερωτηματικά, όσον αφορά τις πρόσφατες θέσεις της ίδιας της κας Παπαθανάση, εν όσω ήτο βουλευτής Φωκίδος. Δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε στα έργα και τις ημέρες του σύντομου κοινοβουλευτικού βίου της κας Παπαθανάση, ούτε είναι στις προθέσεις μας να στηλιτεύσουμε εδώ, συγκεκριμένες πολιτικές της αποφάσεις και ενέργειες, οι οποίες, κατά την γνώμη μας, πλήγωσαν τον τόπο. Θα σταθούμε όμως, μόνο σε ετούτο το οποίο ομολογεί η ίδια : ''Ψήφισα με συνείδηση πολύ δύσκολα πράγματα'' !!
Δικαιούμεθα λοιπόν να πιστεύουμε, ότι η κα Παπαθανάση συνειδητά έπραξε ότι έπραξε για την πόλη μας, την Ιτέα! Οτιδήποτε και να ήταν αυτό. Συνειδητά.
Το εάν κατά την γνώμη της,
έπρεπε ο κος Ρουμελιώτης, υφιστάμενος τότε του κου Στρός Καν, έμπροσθεν των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, να τον διορθώσει για τα λεγόμενά του, αυτό δεν μας αφορά. Θα ήταν δυνατόν όμως να μας αφορά, και επί του πρακταίου μας αφορούσε, ή μή ανάλογη στάση της ιδίας, ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών, στα όσα εγκληματικά έλεγε και έκανε ο τότε πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου. Συνειδητά λοιπόν.
Το ότι ο κος Ρουμελιώτης δεν έχει διαψευθεί ακόμη, από κανέναν πολιτικό για τα λεγόμενά του, εντός και εκτός της Εισαγγελίας, αυτό είναι κάτι το οποίο μένει να αποδειχθεί.
Και ενώ όλοι μας σε αυτήν την χαώδη κατάσταση, υπομένουμε και ανεχόμαστε τους πάσης φύσεως εξευτελιστικούς πειραματισμούς των αλλόγλωσσων κληθέντων (όχι από εμάς, αλλά από την κυβέρνηση της κας Παπαθανάση) δανειστών-σωτήρων, έρχεται σήμερα η ίδια για να μας ομιλήσει για προσβολή της νοημοσύνης! Ποιός προσβάλει, την νοημοσύνη ποιού!
Παρεμπιπτόντως, η σημερινή και μή αποδεχόμενη αμφισβητήσεως πληροφορία μας, περί 25% ποσοστού ανεργίας στον Νομό μας (από 10% προ διετίας), είναι έργο το οποίο της αναλογεί κυριολεκτικά και συνειδητά!
Χωρίς καμία ιδεολογική, κομματική ή αντιπολιτευτική διάθεση, χωρίς προσδοκία πολιτικού ωφέλους (πλειστάκις διατυπωμένο τούτο από εμάς), αλλά με μοναδικό κριτήριο τον στιγματισμό της αλαζονικής συμπεριφοράς ενός τέως ισχυρού φυσικού πολιτικού προσώπου, οι ενέργειες του οποίου επλήγωσαν, κατά την άποψή μας, τον τόπο μας, παραθέτουμε τίτλους έργων από τα οποία όλοι μας, ή διδαχθήκαμε κάτι ή διασκεδάσαμε. Σίγουρα όμως δεν πληγωθήκαμε :
-''Κοίτα ποιός μιλάει'' (κιν/κή ταινία)
-''Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα'' (παιδικό θεατρικό έργο)
-''Ο κατά φαντασίαν ασθενής'' (θεατρικό έργο)
-''Τα κατά συνθήκην Ψεύδη'' (Λογοτεχνικό έργο)
Και να ρωτήσουμε στο τέλος την κα Παπαθανάση : Όντως κάθε ημέρα αυτό σας βασανίζει, ή μήπως είναι, ο θυμός της παρακμής ;

Υ.Γ. : Μήπως προτίθεσθαι κα Παπαθανάση να παραστείτε ως μάρτυρας, έστω κατηγορίας, κατά το προσεχές δικαστήριο στην Άμφισσα, όπου κάτοικοι της Ιτέας θα είναι κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις κατά της δικής σας αποφάσεως για τους Καλλικρατικούς Δήμους του Νομού; Διατυπωμένον απο το Δ.Σ. είναι και πρέπει να το γνωρίζετε, ότι το ΚΤΕΛ Φωκίδος, είχε διαφυγόντα κέρδη κατά την διάρκεια των 2 μονοήμερων κινητοποιήσεων....!!  
ΤΟ ΑΡΘΡΟ...
Μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας, κύριε Ρουμελιώτη
Γράφει η Αφροδίτη Παπαθανάση Οικονομολόγος, πρώην βουλευτής Φωκίδας και πρώην μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι πολλά μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό της δημοσιότητας. Ακόμη και στην παραζάλη, αυτής της λανθάνουσας δημοσιότητας, της προσβλητικής, αυτής που κυριαρχείται από μονόλογους, από ακραίες φωνές και εθνικιστικές κορόνες.
Δεν κατέχω ούτε την απόλυτη γνώση ούτε την απόλυτη αλήθεια για τα αίτια της κρίσης και για τα βήματα για την αντιμετώπισή της. Θεωρώ όμως τραγικούς όλους αυτούς που με περισσή ευκολία αλλάζουν θέση και στρατόπεδα και γίνονται από δημοδιδάσκαλοι εισαγγελείς. Βέβαια, σκληρή αλήθεια είναι και τι υπηρετείς κάθε φορά.

Κλασικό νέο παράδειγμα: Ξαφνικά, μετά τη νέα θέση του σε Δ.Σ. τράπεζας ο κ. Ρουμελιώτης, είδε το «φως το αληθινό». Eγώ και άλλοι βουλευτές ήμασταν παρόντες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 7 Δεκεμβρίου 2010 κατά τη διαδικασία ακρόασης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στος Καν. Στο βιβλίο του ο κ. Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο Στος Καν μιλώντας στη συγκεκριμένη Επιτροπή, έθεσε για πρώτη φορά θέμα αναδιάρθρωσης. Αυτό όμως που υποστηρίζει δεν ισχύει, αν και είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα των αντιφάσεών του μεταξύ δηλώσεων και συνεντεύξεών του ως στελέχους του ΔΝΤ και βιβλίου και τηλεοπτικού μονολόγου ως στελέχους τράπεζας. Στις 7 Δεκεμβρίου 2010 ο κ. Ρουμελιώτης καθόταν δίπλα στον Στρος Καν. Και όταν αυτός μεταξύ άλλων είπε στους Έλληνες βουλευτές: «έχουμε πραγματικά εντυπωσιαστεί από όσα έχετε πετύχει», «θεωρώ ότι το Πρόγραμμα που εφαρμόζεται θα στεφθεί με επιτυχία» και «ειλικρινώς ειπείν, κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», (υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής), αν διαφωνούσε με τον τότε προϊστάμενό του, θα μπορούσε να υψώσει ανάστημα, να παραιτηθεί ενδεχομένως και να πει τότε δημόσια τη θέση του.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, γιατί ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times στις 24 Ιουλίου 2012, «ξέραμε εξαρχής ότι το Πρόγραμμα (της Ελλάδας) ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί επειδή δεν υπήρχε ούτε ένα επιτυχημένο προηγούμενο παράδειγμα. Επειδή η Ελλάδα, συνεχίζει, είναι μέλος της Ευρωζώνης, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως ενθαρρύνει σχεδόν πάντα το ΔΝΤ να κάνουν άλλες χώρες οι οποίες ζητούν την παρέμβασή του». Αν ψάξει κανείς στο ιντερνέτ, θα βρει πλήθος συνεντεύξεων του κ. Ρουμελιώτη να μας λέει αυτό που ξέραμε όλοι, ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το Πρόγραμμα Ε.Ε. - ΔΝΤ. Η εναλλακτική θα ήταν η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη». (23 Ιουνίου 2010, συνέντευξή του στο Reuters http://www.Reuters.com/article/2010/06/23/Greece-imf-idUSLDE65M24T20100623).

Η Ευρώπη και η χώρα μου βυθίζονται στην κρίση. Η Ελλάδα όμως νομίζω ότι έχει ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, δημιουργεί εκ νέου στρεβλώσεις. Η αμηχανία του πολιτικού συστήματος που για δεκαετίες λάτρεψε την ακινησία και τις παροχές, δημιουργεί εμπλοκές και εμπόλεμη ζώνη στο παρελθόν. Χάνει το παρόν. Κάθε μέρα όμως που χάνεται είναι καταστροφή.
Ψήφισα με συνείδηση πολύ δύσκολα πράγματα. Κάθε μέρα αυτό με βασανίζει. Με προσβάλλει λοιπόν η μνημειώδης σταδιοδρομία του χθες και η χωρίς κόστος προθυμία του σήμερα, του κ. Ρουμελιώτη να ασχοληθεί με τη χώρα μου. Είχε ρόλο ως κυβερνητικό στέλεχος στις δεκαετίες που χάθηκαν ευκαιρίες, είχε ρόλο σε ιστορικές για τη χώρα συνθήκες, είχε άρα τη δυνατότητα να εκφράσει τη διαφωνία του. Τώρα, κατόπιν εορτής, θα φάνει αν το εγχείρημα αφορά πωλήσεις βιβλίων ή τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ή απλά τον θυμό της παρακμής.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: