Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Το Εφετείο του στρατοδικείου της Ρώμης καταδίκασε σε ισόβια δεσμά τρεις πρώην αξιωματικούς των Ναζιστικών στρατευμάτων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κατακρεούργηση εκατοντάδων πολιτών το 1944 σε κοινότητες των Απεννίνων Ορέων , στη βορειοανατολική Ιταλία. Πρωτοδίκως, 9 πρώην στρατιωτικοί, στην πλειονότητά τους ενενηκοντούτεις, είχαν καταδικασθεί ερήμην σε ισόβια τον Ιούλιο του 2011 για τις σφαγές στο Μόνκιο, το Σουζάνο και το Κοστρινιάνο. Κατά τη διάρκεια,
των τελευταίων μηνών τρεις από αυτούς έφυγαν από τη ζωή και το εφετείο απήλλαξε άλλους τρεις στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με το newsit.gr
Οι τρεις στρατιωτικοί για τους οποίους επικυρώθηκε η πρωτόδικη ποινή είναι ο τότε ανθυπολοχαγός Χανς Γκέοργκ Καρλ Βίνκλερ, 90 ετών, ο λοχίας Άλφρεντ Λούμαν, 87 ετών και ο λοχίας Βίλχελμ Σταρκ, 92 ετών.
Ο λοχαγός Χέλμουτ Όντεβαλντ, 93 ετών, ο υπολοχαγός Έρικ Κέπε, 93, καθώς και ο ανθυπολοχαγός Φέρντιναντ Όστερχαους, 95 ετών, απηλλάγησαν στο εφετείο.
Στις 18 Μαρτίου 1944, δύο λόχοι της τεθωρακισμένης μεραρχίας Γκέρινγκ προέβησαν σε εκτεταμένες ωμότητες σε κοινότητες κοντά στη Μόντενα, εκτελώντας συνολικά 400 ανθρώπους σε αντίποινα για επιχειρήσεις των Ιταλών αντιστασιακών, που είχαν προκαλέσει τον θάνατο ενός αξιωματικού και δύο Γερμανών στρατιωτών.
Η σφαγή αυτή ήταν το πρώτο επεισόδιο σε μία μακρά σειρά από κρεουργίες που καθήμαξαν τον ιταλικό βορρά το 1944, όπως αυτή της Σαντ’ Άννα ντι Στατσέμα τον Αύγουστο, με 560 θύματα.
 Πηγή: TreloKouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: