Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ 6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ


1. Ο Βενιζέλος δεν εκπροσωπούσε ποτέ ρεύμα ιδεών, μια συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα και δεν είχε ποτέ παρουσιάσει ιδεολογικό στίγμα. Το 2007 τον χρησιμοποίησε το αντιπαπανδρεικό μέτωπο για να ρίξει τον Παπανδρέου από την εξουσία (κυρίως ο κεντρικός πυρήνας των "εκσυγχρονιστών", οι οποίοι ποτέ δεν αποδέχτηκαν το 2004, κι έτσι συνήθισε να λειτουργεί ως "αντί" κι όχι "υπέρ".
2. Ο Βενιζέλος μετά το 2007 μπορεί να ήταν πιο προσεκτικός στις αντιδράσεις του, όμως τις όποιες συμπεριφορές και πρακτικές υπονόμευσης ενάντια στον Παπανδρέου από τους δικούς του υποστηρικτές, τις χρεωνόταν ο ίδιος. Δικαίως, όπως αποδείχτηκε, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι σήμερα διορισμένοι από τον ίδιο στην κομματική ηγεσία.
3. Ο Βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος και ενώ, στην ουσία το γνώριζε αρκετό καιρό νωρίτερα δεν ετοιμάστηκε προκειμένου να λειτουργήσει- ενεργοποιήσει ένα σχέδιο, με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.
4. Ο Βενιζέλος δεν έπρεπε να δεχτεί να ρίξουν τον Παπανδρέου πριν τις εθνικές εκλογές. Αυτό λειτούργησε εις βάρος όλων. Ιδιαίτερα, όφειλε να αντιληφθεί ότι η θεωρία,
σύμφωνα με την οποία το ένα μετά το άλλο στέλεχος υιοθετούσε περί της του ενός ανδρός ευθύνης, δηλαδή για όλα επέρριπταν την ευθύνη στον ΓΑΠ, ενώ οι ίδιοι δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν συμφωνούσαν, δεν θα έκανε ζημιά μόνο στον Παπανδρέου, αλλά σε όλους.
5. Το επιτελείο, το οποίο συγκρότησε έκανε και συνεχίζει να κάνει παιδαριώδη λάθη και να λειτουργεί με πειραματισμούς και ρεβανσιστικές διαθέσεις Το επιτελείο φάνηκε ανίκανο ακόμη και να συσπειρώσει τα 200.000 μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές στις 18 Μαρτίου, που στην ουσία έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η κατάργηση των οργάνων μέσα σε εκλογική περίοδο, το προκλητικό για πολλά μέλη θέμα της νεο-εγγραφής και οι συνεχείς αναβολές του Συνεδρίου (που η ίδια του η ομάδα ζητούσε μόλις 2 μέρες μετά την πτώση Παπανδρέου ) δείχνουν, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον, ερασιτεχνισμό.
6. Ο Βενιζέλος με το επιτελείο του δεν κατάλαβε ότι ηγείται ενός κόμματος του 13% και συμπεριφέρεται ως αρχηγός ενός κόμματος του 43%

Δεν υπάρχουν σχόλια: