Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER  ΣΤΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (AΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013)

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε.) αποτελεί και στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο την Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στο Νομό Φωκίδας, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013 που αποσκοπεί στην «Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση, διαφύλαξη φυσικών πόρων, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς». Είναι η τρίτη εφαρμογή της Πρωτοβουλίας LEADER  για την ανάπτυξη της Υπαίθρου του Νομού Φωκίδας και η πρώτη φορά που θα εφαρμοσθεί και στις πεδινές περιοχές των ΟΤΑ της περιοχής εφαρμογής  του Προγράμματος.
Με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος,
η ΟΤΔ έχει μεταξύ άλλων την υποχρέωση πραγματοποίησης σειράς ενεργειών ευρείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων της περιοχής παρέμβασης, πριν τη διενέργεια κάθε πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την υποβολή προτάσεων από τους εν δυνάμει δικαιούχους του Προγράμματος.
Εν όψη της επικείμενης 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δράσεων του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στο Νομό Φωκίδας, η ΟΤΔ της ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. διοργανώνει τις επόμενες ημέρες τοπικές ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, στην παρακάτω περιοχή κάθε Δήμου της περιοχής παρέμβασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΣΤΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                                                                                
ΠΕΡΙΟΧΗ
ΤΟΠΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ
Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Δημαρχείο του Δήμου Τολοφώνας)
ΕΡΑΤΕΙΝΗ
24/09/2012
19:00
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών
ΑΜΦΙΣΣΑ
26/09/2012
19:00
 Στις συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί από στελέχη της ΟΤΔ ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και το περιεχόμενο του Τοπικού Προγράμματος, καθώς και η παρουσίαση της διαδικασίας αξιολόγησης, ένταξης και παρακολούθησης υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων των δικαιούχων του Προγράμματος.
Οι βασικές κατηγορίες δράσεων που περιλαμβάνει η παρούσα πρόσκληση του Τοπικού Προγράμματος αφορούν δράσεις για την ενίσχυση δημόσιων έργων υποδομής μικρής κλίμακας (αγροτική οδοποιία, μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, κ.λ.π.), δράσεις διατήρησης και αναβάθμισης της αγροτικής κληρονομιάς (αναβάθμιση περιοχών υψηλής φυσικής αξίας, κ.λ.π.) και δράσεις για βασικές υπηρεσίας για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό.
Βασικοί δικαιούχοι είναι ΟΤΑ, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλοι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιδιωτικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με καταστατικό σκοπό την αντίστοιχη υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΦΩ. Α.Ε. & ΤΗΣ Ε.Δ.Π. LEADER
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: