Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Aλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ο ίδιος ίδρυσε. Στην εισήγηση με ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παραθέτει και τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου. Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει:
«Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα μεγάλης νίκης… Η προβολή του στόχου για την κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό», λέει ο κ. Θεοδωράκης.
Στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης του κ. Θεοδωράκη έρχεται και η έκπληξη, αφού ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παρά την ηλικία του, προσφέρεται να ηγηθεί νέας πολιτικής κίνησης.
Σας τη μεταφέρω αυτούσια: «Από την πλευρά μου έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια στον στίβο της αγωνιστικής πολιτικής δράσης. Εάν αποκτήσω την αναγκαία στήριξη που δεν βρήκα ως τώρα, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω τον ρόλο μου, όχι μόνο ως «ιδρυτής» αλλά και ως ηγέτης αυτού του μεγάλου Κινήματος Αντίστασης, Νίκης και Αναγέννησης…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: