Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»

Σε πόλεμο εντυπώσεων αναμένεται να εξελιχθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις 3 Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ στο νέο Μουσείο Μπενάκη, όπου ο πρόεδρος του Κινήματος θα παρουσιάσει το ιδεολογικό στίγμα και το ανανεωμένο σήμα του κόμματος, και από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΠΑΣΟΚογενή συνιστώσα του, «Νέος Αγωνιστής», στη Νίκαια, όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας. Σε πόλεμο εντυπώσεων αναμένεται να εξελιχθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις 3 Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ στο νέο Μουσείο Μπενάκη, όπου,
ο πρόεδρος του Κινήματος θα παρουσιάσει το ιδεολογικό στίγμα και το ανανεωμένο σήμα του κόμματος, και από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΠΑΣΟΚογενή συνιστώσα του, «Νέος Αγωνιστής», στη Νίκαια, όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί μέρος της «κληρονομιάς» της «3ης Σεπτεμβρη», καθώς το θέμα που θα συζητηθεί είναι τα ιστορικά συνθήματα του Κινήματος «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση» και η σημασία τους σήμερα.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του, είπε ότι δεν υπάρχει κανένας αποκλειστικός κληρονόμος της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, προσέφερε πολιτική κάλυψη στα στελέχη του «Νέου Αγωνιστή», καθώς σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε γιατί «ο κ. Βενιζέλος ή οποιοσδήποτε άλλος έχει περισσότερα δικαιώματα από ανθρώπους που ανήκουν στην οργάνωση ''Νέος Αγωνιστής» να κάνουν μια εκδήλωση και να μιλάνε γι' αυτό (τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ)»; είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπεται να γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την εκδήλωση της Νίκαιας, καθώς ομιλητής θα είναι ο Αλ. Τσίπρας λίγες ημέρες πριν «ανέβει» και ως διαδηλωτής στη ΔΕΘ.
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ομάδα του «Νέου Αγωνιστή» και ότι ο Αλ. Τσίπρας προσκλήθηκε για να χαιρετίσει.
Το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την αρχική επιλογή να πραγματοποιήσει την εκδήλωση με συγκεκριμένους προσκεκλημένους και έχει προχωρήσει σε κινητοποίηση των δυνάμεών του απ΄ όλη την Αττική, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη μαζικότητα της εκδήλωσης που θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη.
Τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος δεν ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και παρασκηνιακά χαρακτηρίζουν πρόκληση την εκδήλωση που διοργανώνει με προμετωπίδα την οργάνωση των «Νέου Αγωνιστή», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φ. Γεννηματά, πριν από δύο ημέρες, χαρακτήρισε «σοβαρό ατόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Αναφερόμενη στα ιστορικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν το θέμα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «ότι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραχαράσσεται».
Μ. ΓΚΙΒΑΛΟΣ
Δεν θα είναι ομιλητής
Το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αφίσα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια αποτέλεσε την αφορμή να αποχωρήσει από ομιλητής της εκδήλωσης ο καθηγητής Μ. Γκίβαλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει διαφωνήσει με το Κίνημα. Σε δηλώσεις του αναφέρει ότι βλέποντας το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στην αφίσα αποφάσισε να μη συμμετάσχει, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη». Η οργάνωση του «Νέου Αγωνιστή», που προέρχεται από πρώην μέλη της Ν. ΠΑΣΟΚ και διασπάστηκε πριν από δύο χρόνια, καθώς στελέχη της επέλεξαν να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ, εγκάλεσαν τον Μ. Γκίβαλο σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «υπαναχώρηση» και τον αποκάλεσαν έντιμο απέναντι σε άτιμους, εννοώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: