Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

Πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, υφίσταται και στο Δήμο Δωρίδος. Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων η μεταφορά των μαθητών από το Διακόπι στο γυμνάσιο και στο λύκειο Λιδωρικίου καλύπτεται οικονομικά από τους ίδιους τους γονείς των μαθητών οι οποίοι μισθώνουν ταξί για τη μεταφορά τους καθότι οι ιδιοκτήτες ταξί, λόγω οφειλών από μέρους του ΚΤΕΛ Φωκίδας, δεν εκτελούν τα μαθητικά δρομολόγια.
Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής καλύφθηκε το κόστος μεταφοράς των μαθητών για τέσσερεις ημέρες, καθότι η μεταφορά των μαθητών είναι πλέον αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας.
Από τη πλευρά της η Αντιπεριφέρεια επικαλείται έλλειψη αντίστοιχων κονδυλίων, για τη μεταφορά των μαθητών, από το Υπουργείο Εσωτερικών. Δηλώνει ότι οι επαφές με το Πρόεδρο του ΚΤΕΛ απέβησαν άκαρπες και “ρίχνει το μπαλάκι” στους Δήμους, οι οποίοι,
είχαν την αρμοδιότητα της μεταφοράς εδώ και δύο χρόνια και δεν προχώρησαν στην επίλυση του προβλήματος.

Το πρόβλημα είναι πιθανό να οξυνθεί, με τη πιθανή άρνηση των ιδιοκτητών ταξί να εκτελέσουν τα μαθητικά δρομολόγια από Μαλανδρίνο και Πεντάπολη προς Λιδωρίκι.   

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Ευχή όλων είναι από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου να επιλυθεί το πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να σταθεί αλληλέγγυα  στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι γονείς και οι μαθητές. http://avradoridas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: