Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ψυχολογικός πόλεμος από το Βερολίνο.Τη μεγαλύτερη μεταπολεμική εκστρατεία για τη βελτίωση της εικόνας της Γερμανίας, ώστε να γίνει… ελκυστική στα μάτια των Ευρωπαίων, έχει ήδη ξεκινήσει το Βερολίνο εν μέσω έντονων ανησυχιών και προβληματισμού για τον κλιμακούμενο αντιγερμανισμό που εντείνεται στον ευρωπαϊκό Νότο, τον ευρωσκεπτικισμό, αλλά και την αναζωπύρωση του γερμανικού εθνικισμού που αρχίζει να πιέζει το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας. 
Όπως γράφει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», είναι εμφανές ότι η στόχευση δεν αφορά μόνο στην αντιμετώπιση του αντιγερμανισμού και την ωραιοποίηση της εικόνας της Γερμανίας, που έγινε ήδη αντιληπτή τις τελευταίες ημέρες, αλλά
είναι πολλαπλή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένους παράγοντες σε Βρυξέλλες και Αθήνα.
Αφορά επίσης και στον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό που εκδηλώνεται στον αναπτυγμένο Βορρά- στη Βρετανία θεριεύει-, καθώς η κρίση διαχέεται αντί να αντιμετωπίζεται, ενώ η συνεχιζόμενη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο σύστημα των Βρυξελλών και η παράλληλη αύξηση των ανισοτήτων προκαλούν αντιδράσεις και ενισχύουν τα ακροδεξιά κινήματα και κόμματα, τα οποία κερδίζουν και από την αδυναμία της ΕΕ να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η εκστρατεία του Βερολίνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει και μια ιδιαίτερη πτυχή, την αντιμετώπιση της αλαζονείας της ισχύος που έχει καταλάβει τμήμα της γερμανικής ελίτ και του Τύπου, που υποδαυλίζει ουσιαστικά τη δράση των νεοναζί και των ακροδεξιών όχι μόνο έναντι των μεταναστών, αλλά και έναντι της γερμανικής κυβέρνησης και των άλλων ευρωπαϊκών λαών.

Πηγές επισημαίνουν στο περιοδικό «Επίκαιρα» ότι το επόμενο διάστημα η γερμανική εκστρατεία θα κλιμακωθεί και θα γίνει έντονα αισθητή και στην Ελλάδα. Μια παράμετρος αυτής της εκστρατείας, θα είναι η έκκληση για περιθωριοποίηση των «αντιευρωπαϊκών δυνάμεων». Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας κατηγορείται η Άνγκελα Μέρκελ από το SPD ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμη τη χώρα μας για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Το γερμανικό πολιτικό σύστημα, έχοντας επίγνωση ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των Ευρωπαίων, επέλεξε τη φυγή προς τα εμπρός. Έτσι, έχει θέσει σε ενέργεια την τελευταία φάση του πολιτικού του σχεδιασμού για την προώθηση της πολιτικής, δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης της ΕΕ που θα μεταβάλει ριζικά την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και θα εδραιώσει θεσμικά την κυριαρχία του Βερολίνου.

Η εφαρμογή του σχεδίου θα απαιτήσει την περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών στις Βρυξέλλες, όπου όμως θα αποφασίζουν ουσιαστικά οι Γερμανοί.
Η γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ έχει να αντιμετωπίσει ένα άλλο πρόβλημα στο εσωτερικό της, την άνοδο της εθνικιστικής Ακροδεξιάς, τη δυναμική επανεμφάνιση νεοναζιστικών οργανώσεων, την έπαρση και την αίσθηση υπεροχής έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που εκπέμπεται από το λεγόμενο «λαϊκό Τύπο» και που στην ουσία υποδαυλίζει τον γερμανικό εθνικισμό.

Στην Ελλάδα η εναντίωση στο Βερολίνο είναι απόρροια της επιβολής των μνημονίων και των σκληρών όρων, αλλά σταδιακά μορφοποιείται και σε πολιτικό επίπεδο κι αυτό θα αυξάνεται όσο οι γερμανοί πολιτικοί και ο λαϊκός Τύπος εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με αλαζονεία και με μόνιμη τιμωρητική διάθεση έναντι της χώρας μας.

Η Ελλάδα πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ήδη στο περιθώριο ως «ειδική περίπτωση». Η Γερμανία και η Γαλλία συζητούν και αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας, οι κεντροευρωπαϊκές χώρες θέτουν βέτο στην αναθεώρηση του «Δουβλίνο II» και μείζον εθνικό ερώτημα αποτελεί ποια θα είναι η θέση της χώρας μας στην υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

Στην Αθήνα δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πολιτικού σχεδιασμού και διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής ενόψει της Συνόδου Κορυφής, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, που, όπως είναι γνωστό, θα υπάρξει η «τελική λύση» για τη χώρα μας.

χώρα με ελικόπτερο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: