Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ … ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο στο οποίο έχουν έρθει οι επιχειρηματίες. Ο λόγος για κάποιους απατεώνες, που βρίσκουν ευκαιρία και αποσπούν ποσά από επιχειρηματίες,«τάζοντάς» τους προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ!
Επιτήδειοι κάνουν χρυσές δουλειές εξαπατώντας πολίτες ότι…δήθεν θα τους ενισχύσουν μέσω ΕΣΠΑ! Το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο διάφοροι απατεώνες με τα χαρακτηριστικά «συμμορίας» χρησιμοποιούν τη μέθοδο του fishing – όπως είναι γνωστό στο Δίκτυο – αφού βάζουν τους
επιχειρηματίες να τους πληρώσουν μικροποσά ώστε να μην … προκαλούν και να μην κινούν υποψίες. Μικροποσά τα οποία βεβαια από πολλούς γίνονται μια γερή μπάζα!
Συγκεκριμένοι άνθρωποι που επικαλούνται και ονόματα διαφόρων που το πιθανότερο είναι να είναι … άσχετοι και ανυποψίαστοι, γνωριμίες και θέσεις κλειδιά για να βοηθήσουν δήθεν επιχειρηματίες να μπουν στο ΕΣΠΑ γρήγορα, ανέξοδα και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα.
«Μέσω του ΕΣΠΑ μπορείτε να ξεπληρώσετε τα χρέη σας»! Αυτό τους λένε και ορισμένοι επιχειρηματίες έχουν… τσιμπήσει με αποτέλεσμα να μπαίνουν στη λογική συνδιαλλλαγής και να πληρώνουν … παράβολα ενώ τρέχουν να ανοίξουν λογαριασμό στις τράπεζες περιμένοντας τα κοινοτικά λεφτά.
Οι απατεώνες επικαλούνται και ονόματα δημοσίων λειτουργών, λένε ότι έχουν άκρες στις τράπεζες, στις Διαχειριστικές Αρχές, στα δικαστήρια παντού και μπορούν να βγάλουν λεφτά από προγράμματα! Επικοινωνεί μαζί τους ένα άτομο, μιλούν με άλλους … μέσω κινητών και δεν τους βλέπουν ποτέ, αλλά τους πουλάνε παραμύθι ότι «είναι ο τάδε από την υπηρεσία και έχει άκρες»…
«Το μόνο που έχεις να κανεις είναι να μας φέρεις ένα ποσό της τάξης των 200 περίπου ευρώ και 2-3 χαρτιά που χρειαζόμαστε και να ανοίξεις ένα λογαριασμό. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι τα λεφτά μεσα»! είπαν σε επιχειρηματία που μη έχοντας τίποτα να χάσει … παρά 200 ευρώ αποφάσισε να δώσει τόπο στην ελπίδα!
Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από το να προσπαθείς τον άλλο να τον πείσεις να ακολουθήσει λάθος δρόμο και να του δίνεις φρούδες ελπίδες. Μετά η απόγνωση γίνεται μεγαλύτερη και ποιος ξέρει… «Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα ούτε από το ΕΣΠΑ ούτε από άλλο κοινοτικό πρόγραμμα. Δεν δίδονται τα λεφτά έτσι και μάλιστα για να πληρώσει κάποιος τα χρέη του! Είναι άφελες, είναι γελοίο!» λέει διευθυντικό στέλεχος μεγάλης τράπεζας που χειρίζεται τέτοια θέματα για χρόνια.
«Ξέρουμε κι έχουμε δει τέτοιες περιπτώσεις που αρκετοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία ή την απόγνωση των ανθρώπων και τους τάζουν διάφορα για να πάρουν μεγαλύτερα ποσά!» επισημαίνει και καλεί όσους έχουν πέσει θύματα τέτοιας περίπτωσης ή τους έχουν πλησιάσει να ενημερώσουν την τράπεζα ή τις αρχές.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες κι άλλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κρίση και την αγωνία των ανθρώπων να ορθοποδήσουν ενώ παλιότερα ακόμη και … τις καλές εποχές πάλι υπήρχαν άτομα που δεν δισταζαν να επικαλεσθούν και ονόματα υπουργών (ότι ήταν συνεργάτες του Χρήστου Παχτα!) για να παίρνουν μεγάλα ποσά από αφελείς.»Τώρα ορισμένοι υπόσχονται ότι θα τους βρουν τζάμπα χρήματα. Ή ότι θα τους εξασφαλίσουν ευνοϊκή μεταχείριση για ένταξη της επιχείρησής τους σε ένα πρόγραμμα. Τίποτα δεν ισχύει» είπε στέλεχος της περιφέρειας Κρήτης που τονίζει ότι «όποιοι θέλουν να ενημερωθούν για προγράμματα μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες ή στις τράπεζες», τονίζει.
Να θυμίσουμε πάντως ότι από το ΕΣΠΑ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και τον επενδυτικό Νομο είναι τόσο σφιχτές οι διαδικασίες που δεν πας με ένα … παράβολο να πάρεις χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: