Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ανακούφιση στα νοικοκυριά και στους επιχειρηματίες που έχουν συνάψει στεγαστικά και άλλα δάνεια, πληρώνοντας με συνέπεια τις δόσεις τους, επιδιώκουν να προσφέρουν κυβέρνηση και τράπεζες με: Τη ρύθμιση στεγαστικών και επιχειρηματικών, ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του εισοδήματος. Την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για τη δυνατότητα της ρύθμισης δανείων. Βελτίωση του νόμου των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Εθελοντικές πρωτοβουλίες τραπεζών με επιμηκύνσεις δανείων ακόμη και στα 99 χρόνια, θεσμικές παρεμβάσεις στον
νόμο των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, καθώς και αλλαγές στον «Τειρεσία» είναι το «πακέτο» των μέτρων που συζητούν το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, μέσα από συμφωνία-πλαίσιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και το προεδρείο της ΕΕΤ. Οπως ανακοινώθηκε, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Χρήστος Γκόρτσος θα αρχίσουν συζητήσεις. Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στεργίου ξεκινά συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των καταναλωτικών οργανώσεων, των δικηγορικών συλλόγων, της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Συνήγορο του Καταναλωτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: