Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ

Όταν το μυαλό θολώνει από τη ζήλια. «Εσύ στο χώμα κι εγώ στη φυλακή», μια παροιμιώδης φράση που έχει γίνει πολλές φορές πράξη από ανθρώπους πέραν κάθε υποψίας. Ο παθιασμένος έρωτας είναι σχεδόν πάντα το άλλοθι όσων σκοτώνουν γιατί αγαπούν. Και μπορεί η περίπτωση της δολοφονίας του πατέρα Αυγερόπουλου να είναι η πιο πρόσφατη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά δεν είναι η μοναδική που έζησε η ελληνική κοινωνία. Η εφημερίδα Espresso παρουσιάζει ιστορίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και που θα μείνουν να θυμίζουν ότι η ζήλια πολλές φορές θολώνει ανεπανόρθωτα το μυαλό.                                                                          Ήταν Νοέμβριος του 1982 όταν,

η Κάτια Κολιτσοπούλου μαζί με τον εραστή της Γιάννη Σγουρίδη σκότωσε τον άντρα της, αστυφύλακα Γιάννη Κολιτσόπουλο, μπροστά στα μάτια του τετράχρονου γιου του. Ο δράστης, τυφλωμένος από το πάθος για τη σύζυγο του αστυνομικού, διέπραξε το έγκλημα και διέφυγε από την ανοιχτή πόρτα.

Η Κάτια Κολιτσοπούλου επέμεινε πως δεν είχε καμία σχέση με τον δολοφόνο που την υπέδειξε ως ηθική αυτουργό και συνεργό. Καταδικάστηκαν και οι δύο σε ισόβια κάθειρξη ως φυσικός και ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα. Το 1999 αποφυλακίστηκαν λόγω καλής διαγωγής.

- Το καλοκαίρι του 1987 ένας νέος άνθρωπος, ο 27χρονος Παναγιώτης Φραντζής, τότε φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, αφαιρεί τη ζωή της αγαπημένης του συζύγου Ζωής Γαρμανή. Κίνητρο της δολοφονίας αυτή τη φορά η παθολογική ζήλια.



Ο Φραντζής δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη γυναίκα του, αλλά υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματιστεί έπειτα από έντονο καβγά. «Έσπρωξα τη Ζωή, η οποία έπεσε πάνω στην ντουλάπα και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της» είχε πει. Τον τύφλωσε η νοσηρή ζήλια του για τη μόλις 18 χρόνων σύζυγό του Ζωή.

- Στις 8 Ιανουαρίου του 1999, ο Γιώργος Σκιαδόπουλος, τυφλωμένος από ζήλια, στραγγάλισε το πρώην μοντέλο Σκάλι, έβαλε το σώμα της σε μια βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Επειδή όμως το κεφάλι δεν χωρούσε στη βαλίτσα, το έκοψε με πριόνι και το πέταξε στη θάλασσα. Έπειτα ήρθε στην Αθήνα και επί δεκαοκτώ μέρες έβγαινε στα τηλεοπτικά κανάλια εκλιπαρώντας να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.



- Από ζήλια γάζωσε την αγαπημένη του με το όπλο του και ο Κώστας, υπάλληλος των ΕΛΤΑ Πειραιά, τον Απρίλιο του 2012. Ο Κώστας και η Μαρία εργάζονταν μαζί. Του είχε ζητήσει να μην την ξαναενοχλήσει. Κάποτε αντάλλασσαν μεταξύ τους όρκους αιώνιας αγάπης και όμως έγιναν πρωταγωνιστές μιας τραγωδίας.

- Το 1997, η Κάτια Γιαννακοπούλου, σύζυγος και μητέρα ενός αγοριού, εκτελεί με επτά σφαίρες έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη, με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Από θύμα συναισθηματικής, ερωτικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γίνεται θύτης και όπως δηλώνει ο συνήγορός της Αλέξανδρος Κατσαντώνης «σκότωσε από απελπισία»!



Η Γιαννακοπούλου, που παραμένει ισοβίτισσα στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, ζητεί ακόμα το έλεος του Θεού για την ίδια και προσεύχεται να αναπαυθεί η ψυχή του πατρός Ανθιμου.

Η Κάτια Γιαννακοπούλου όταν συνελήφθη ήταν 42 ετών, ζούσε με τον σύζυγο και τον 18χρονο γιο της στην Καλλιθέα και εργαζόταν ως πλασιέ διαφημιστικών δώρων. Το θύμα, ο Ανθιμος Ελευθεριάδης, 59 ετών, ήταν αρχιμανδρίτης στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου έως το έτος 1995, οπότε και απολύθηκε -για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους- από τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο, και μετέβη στο Λονδίνο διακονώντας στην εκεί Μητρόπολη.

- Το 2005, ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε με τα χέρια του στο σπίτι του στη Βέροια την 20χρονη Κική Κούσογλου, όπως αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη μετά από πολύπονη έρευνα στην εκπομπή της «Φως στο τούνελ».

Ο Δάνος Μουρατίδης επί τέσσερις μήνες προσποιούνταν με φοβερό κυνισμό ότι την έψαχνε εναγωνίως και μάλιστα απέναντι στις κάμερες της κ. Νικολούλη και ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών. Κάποτε ομολόγησε την ενοχή του και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου την έθαψε. Όπως είχε γίνει γνωστό, δράστης και θύμα είχαν χωρίσει έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, έναν μήνα πριν από το έγκλημα. Ο Δάνος Μουρατίδης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Διαβατών.

- Οι γείτονες του Θανάση Αρβανίτη και της Αδαμαντίας Κάρκαλη στη Σαντορίνη δεν πίστευαν σε όσα έζησαν το καλοκαίρι του 2008. «Ο Θανάσης ήταν ένα ήσυχο παιδί. Κοίταζε τη γυναίκα του στα μάτια, την αγαπούσε πολύ. Οταν δεν ήταν μαζί, αντάλλασσαν μηνύματα με τα κινητά. Στο σπίτι τους στο χωριό συχνά δέχονταν επισκέψεις φίλων για φαγητό και ποτό. Καμιά φορά, όταν ερχόταν στα κέφια, έπαιζε το μπουζούκι του» έλεγαν για τον 31χρονο από τον Εβρο, που έβαψε στο αίμα το νησί αποκεφαλίζοντας την 25χρονη σύζυγό του και τραυματίζοντας σοβαρά δύο γιατρίνες και ελαφρά έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον συλλάβει.



Νωρίτερα είχε αποκεφαλίσει και το σκυλάκι της γυναίκας του. Η Αδαμαντία ήταν δασκάλα και ο Θανάσης δούλευε ως μάγειρας ή σερβιτόρος σε εστιατόρια ή ξενοδοχεία, αναλόγως με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονταν. Δύο μέρες πριν από το έγκλημα τον είχαν διώξει από την τελευταία του δουλειά, ένα ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο έναν χρόνο νωρίτερα. Το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου, ύστερα από έντονη λογομαχία με τη σύζυγό του, ο 31χρονος προέβη στο ειδεχθές αυτό έγκλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: